Zilele acestea, la Sun Plaza poți schimba o viață. Gratis.

August 31, 2017

Încep direct, fără introduceri siropoase: în perioada 1-3 septembrie 2017, Sun Plaza organizează o nouă ediție a evenimentului Dăruiește timp, donează sânge! Cei care doresc și îndeplinesc condițiile pentru a dona sânge o pot face în aceste zile și la centrul mobil din Sun Plaza.

De ce ai face asta?

Poți schimba niște numere. Cred că ai auzit de multe ori că este criză de sânge în România. Dar poate nu știi că și cifrele ne sunt potrivnice: ne aflam mult sub media europeană – care este în jur de 36 de donatori voluntari la 1000 de locuitori, în vreme ce la noi sunt sub 20 (sursa crucearosie.ro). Și numerele acestea nu rămân doar numere, ele se transformă în oameni care pot fi salvați. Sau nu.

Poți salva și te poți salva. Așa că, dacă poți dona sânge, poți veni în acest weekend la Sun Plaza pentru a o face. Sângele tău poate salva vieți. Oameni pe care îi cunosți sau ba, care îți plac sau nu, care cred sau nu prea în aceleași lucruri sau tine. Oameni. Iar unul dintre ei poate va dona cândva pentru tine. Deoarece, deși treaba aceasta cu nevoia de sânge este unul dintre acele lucruri încadrate în “asta nu o să mi se întâmple chiar mie”, nu e mereu așa.

Sângele tău se revigorează. Donarea de sânge ajută la împrospătarea sângelui, organismul e fortificat, crește imunitatea organismului și scade riscul de accident vascular.

Iar dacă, din diverse motive, nu poți dona, poți spune unui prieten despre acest eveniment.

Poți dona dacă:

– ești cetățean român sau rezident în România;
– ai între 18 și 60 de ani;
– greutatea ta se situează între 50-100 kg (femei) și 60-110 kg (bărbați);
– nu ai avut intervenții stomatologice sau chirurgicale în ultimele șase luni.

Poți afla mai multe detalii pe crucearosie.ro sau pe pe pagina de FB a evenimentului . Iar la Sun Plaza, la locul evenimentului, te vor așteapta medici care te vor asista și sfătui pe tot parcursul procesului de donare.

Și cum îmi place să îmi aduc mica picătură de contribuție în cauzele în care cred, iată o animație făcută de către atelierul nostru de 2 oameni, Elanul Galben, despre donarea de sânge.

10 Comments

 • Reply Monica V September 1, 2017 at 11:53 am

  Frumoasa initiativa celor de la Sun Plaza, minunat realizata de voi. Felicitari. Si sa stii ca si eu fac fix la fel: donez cu drag tot felul de lucruri, dar sange niciodata. Dar cred ca ma voi duce acum. Chiar mai pus pe ganduri.

 • Reply Dana September 2, 2017 at 4:24 am

  Bună,
  Daca alăptez, pot dona? Mi s-a spus ca nu
  asta însă pe un grup de alăptare. Nu prea se stie f bine cred.
  Mulțumesc!

  • Reply Aveti si pe roz September 3, 2017 at 3:07 pm

   Cel mai bine este să îi întrebi pe medicii aflați acolo.

 • Reply Laura September 2, 2017 at 9:22 am

  Excelenta animatie. De fiecare data ma mir cand vad ce mai creati. Bravo si pentru sustinerea unei asa cauze.

 • Reply Ilinca September 3, 2017 at 10:38 am

  O sa ma duc. Pe mine m-ai convins.

 • Reply Mara September 3, 2017 at 11:13 am

  Felicitari ca te implici in asa cauze. Te urmaresc de ceva vreme si imi place din ce in ce mai mult ce descopar.

 • Leave a Reply

  *