Unde putem dona haine… în București și nu numai?

April 17, 2018

Deoarece cred în puțin și bun, dulapuri aerisite, reciclare și dat mai departe, am adunat în articolul de azi mai multe locuri unde poți duce hainele pe care nu le mai porți.

Locuri unde putem dona periodic:

Crucea Roșie – pe site-ul lor găsești mereu cauze pentru care este nevoie de ajutor;

Samusocial – organizație care are grijă de persoanele fără adăpost;

Salvați copiii – se implică în tot felul de cauze pentru a face viața copiilor mai bună (dotarea spitalelor cu aparatură medicală, educație, combaterea violenței);

Copacul cu haine – adună haine (și nu numai) pentru cei mai puțin norocoși. Acțiunile se întâmplă de mai multe ori pe an și sunt anunțate pe pagina de FB, unde se și precizează despre ce este evenimentul curent (unele sunt bazate exclusiv pe haine, la altele se aduc și alimente sau jucării), iar lucrurile sunt adunate la intrarea în Cișmigiu.

Casa Ioana – este un ONG ce se implică în ajutarea victimelor violenței domestice;

Site-ul imparte.ro – unde poți găsi tot felul de familii și cauze care au nevoie de ajutor;

În cutiile de colectare din sectorul 1 – în link sunt locurile unde pot fi găsite și detalii despre condițiile de donare.

La Centrul Ceh.

Câteva locuri punctuale:

The Empty Shop – mă bucur tare că acest concept a fost adus și la noi. E un magazin gol care așteaptă să fie umplut cu haine donate ce vor fi oferite celor care au nevoie de ele. În București, magazinul este în Promenada Mall și este deschis până pe 18 aprilie. În țară, mall-urile participante la această acțiune sunt: City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin ShoppingCenter, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu.

Cutiile pentru reciclat din diverse magazine – eu le-am văzut recent la H&M și Intimissimi – unde ți se oferă și niște vouchere ce pot fi folosite în magazin pentru achiziționarea unor haine noi. Sigur mai sunt și altele și m-aș bucura să îmi spui dacă le-ai mai văzut undeva.

Alte idei:

Poți duce hainele la o biserică din vecinătate sau la una de care te simți tu legat sufletește, de obicei cei de acolo sunt tare bucuroși de orice ajutor, iar dacă, din diverse motive, nu pot primi ei darul sigur te pot îndruma către un alt loc.

La casele de copii sau de bătrâni – eu am, în apropierea casei, un centru pentru persoane în vârstă, așa că m-am dus să întreb dacă ar avea nevoie de ceva și dacă pot primi lucruri. De atunci, le ofer periodic haine, dar și veselă, încălțăminte, pături, alimente.

ONG-urile cred că sunt iar un loc unde poți întreba dacă au nevoie de lucruri, fie ele haine sau ba.

Există tot felul de grupuri unde se pot dona lucruri sau face schimburi: Freecycle e unul dintre ele, sigur mai poți găsi și altele.

Sper că aceste idei să te ajute să scapi de îngesuiala din dulap, să păstrezi exact ceea ce porți, să te îmbie să faci ordine… dar și să oferi puțin ajutor. Iar dacă mai știi astfel de locuri, le aștept cu bucurie.

Ti-ar mai putea placea si:

No Comments

Leave a Reply

*