2 ținute din toamna aceasta cu 2 piese noi luate în 2020 și câteva gânduri despre alegeri vestimentare

November 30, 2020

Am întârziat tare cu acest articol, ce are la bază 2 dintre foarte puținele piese vestimentare intrate în garderoba mea anul acesta: o rochie Stefanel și o fustă Rad Playground – cu ambele fiind dragoste la prima vedere, deși pentru rochie am așteptat ceva ca iubirea să ni se împlinească, am cumpărat-o mult mai târziu, dând peste ea întâmplător, când aproape o uitasem.

Septembrie: mătase, bărci și un strop de auriu

Mi-am dat seama acum că toate piesele acestei ținute au fost luate din outlet-uri. E o întâmplare care îmi oferă ocazia să-ți reamintesc despre aceste magazine, deși am mai tot scris despre ele – un exemplu e și acesta – aici poți găsi piese valoroase la prețuri bune și ajuți și la diminuarea risipei – articolele de aici sunt din colecții trecute ce altfel ar ajunge, de mult prea multe ori, la gropile de gunoi. Firește că nu te îndemn să-ți alegi articolele vestimentare doar de la astfel de magazine, mereu mi-a plăcut să jonglez cu locurile, magazinele și categoriile de preț, făcând alăturări aparent contrastante, fără a face rabat la calitate sau la stilul meu. Și asta recomand: alăturările cu sens. Poți găsi piese fabuloase în magazinele vintage, în outlet-uri, în dulapurile prietenelor, în mici buticuri de tipul concept store și le poți combina cu piesele designerilor sau ale magazinelor de nișă și, de preferat cât mai rar, cu cele luate din cele fast fashion. Astfel, ai haine ce-ți sunt dragi și pe care chiar le vei purta, îți poți alcătui o ținută ce chiar te reprezintă & avantajează, ai șansa să descoperi artiști mai puțini cunoscuți, să susții afaceri mici sau branduri locale, să dai peste tot felul de magazine și locuri interesante, ba chiar ajuți și planeta. Ce de lucruri poate face o rochie, nu? :)

tinuta de septembrie

rochie de matase stefanel

geanta sophie hulme si rochie stefanel

detaliu rochie matase

sandale marni si rochie stefanel

rochie cu barci

Am purtat: rochie Stefanel din Fashion House, geanta Sophie Hulme dintr-un magazin TK Maxx din Londra și sandale Marni de pe site-ul The OUTNET. Ochelarii se încadrează și ei poveste, sunt dintr-un vintage shop berlinez.

Octombrie: gri, dungi, tul și ceva sclipci

Aici am pornit de la fusta Rad Playground realizată de Ioana Țăranu – un designer român drag mie despre care am mai povestit. O vedeam alături de un tricou alb și de niște sandale Birkenstock, dar până am ajuns să o port nu mai era vreme de așa ceva. Țin ideea pentru mai încolo.

tinuta de toamna in bucuresti

fusta designer roman

tinuta de toamna

sacou, fusta si pulover in dungi

fusta rad playground

Am purtat: și aici am mixat lucruri luate din diverse locuri: fusta e, cum spuneam, creația unui designer român, puloverul e de la Levi’s, sacoul este o altă piesă foarte dragă din garderoba mea – face parte dintr-o colecție-colaborare Brooks Brothers și Thom Browne, iar încălțările sunt dintr-unul dintre foarte puținele magazine fast fashion de unde îmi mai cumpăr lucruri: COS (celălalt e UNIQLO).

Mai scriu câteva recomandări, dacă tot am povestit despre alegeri, comori & magazine:

Nu cumpăra dacă doar prețul îți e potrivit. Asta te bucură pe moment, dar nu va ajuta o haină să-ți vină bine. Mai ales dacă nu e măsura ta.

Fă-ți o listă cu NU, te va ajuta să spui DA. Stabilește-ți niște criterii în funcție de convingerile tale, stilul de viață, felul în care dorești să arate garderoba ta. De exemplu, să cumperi doar articole din materiale naturale. Sau să încerci să iei cât mai puțin de la magazinele fast fashion. Eu chiar aș merge mai departe și te-aș sfătui să spui un NU hotărât anumitor articole, branduri sau magazine, vei vedea că vei avea mai puține tentații, mai mult timp, iar garderoba ta va deveni din ce în ce mai pe gustul tău. Și mai purtata :)

Nu cumpăra dacă nu-ți permiți. Da, e bine să fii cumpătat, să faci investiții istețe, să ecomomisești pentru o piesă mai deosebită, dar dacă asta înseamnă să tai în mod constat de la lucrurile vitale: hrană, sănătate, casă, lucuri pentru pastrat mintea întreagă înseamnă că trebuie să abordezi altfel problema: să câștigi mai mulți bani, să-ți stabilești un plan potrivit de economisire, să te gândeși serios unde pierzi bani aiurea, în ce zone ai putea tăia și ce, cum ți-ai putea reconfigura cheltuielile și reorganiza bugetul.

Sper că te-au inspirat aceste ținute întârziate și ai notat câteva idei în urma recomandărilor mele. De mâine începe maratonul #InspirațiePentruDecembrie – ajuns în anul 5. Dacă până acum aveam zilnic, în această lună, 1 articol pe blog, acum voi încerca ceva nou și voi așeza în fiecare zi o planșă pe Instagram ce va fi completată, din când în când, de articole & video-uri. Am pregătit și câteva cadouri și surprize, așa că sper că vom avea o lună cât mai plină de plin.

2 Comments

 • Reply Mirela December 2, 2020 at 11:10 pm

  Nu am mai intrat pe blog de cateva luni bune datorita unor probleme personale, dar azi am facut-o cu foarte multa emotie rugandu-ma sa gasesc blogul activ. Te urmaresc de peste 5 ani si mi-as dori foarte mult sa mai scrii.Toate articolele sunt foarte frumoase, astept cu emotie sa le citesc.

  • Reply Aveți și pe roz December 3, 2020 at 5:41 pm

   Mulțumesc tare pentru mesaj, firește că o să mai scriu. Dacă dorești, mă poți urmări și pe Instagram, în decembrie pun zilnic ceva de sărbătoare.

  Leave a Reply

  *