5 combinații dragi din 2019 pe care le voi purta și în 2020

January 6, 2020

1. Blană de urs cu încălțări comode

teddy bear coat outfit

Blana mea e de la un brand nordic drag mie, Peak Performance, dar poți găsi modele asemănătoare în multe locuri, de la H&M la Max Mara. Și da, haina-urs e în vogă și anul acesta, dar asta nu înseamnă nicidecum că trebuie să ai musai așa ceva în garderobă.

Mie imi place să o așez alături de încălțări nepretențioase: sneakers, cizme lunare, dar o poți accesoriza cum dorești, chiar și cu tocuri și o mică poșetă, important e să nu îi dai multă strălucire forțată, e o piesă căreia cred că îi stă mai bine în combinații relaxate. Așa că niște tocuri pătrate și groase + o poșetă mai degrabă minimalisto-chic decât răvășitoare-chic ar putea fi o variantă.

2. Costum cu sandale

Nu cred că “seturile” trebuie musai purtate în ținute rigide, de birou. Sigur, depinde de stilul tău, de unde mergi, de curaj, de piesele respective, dar eu te sfătuiesc să încerci și alte combinații, nu doar cele clasice, te pot face să descoperi lucruri despre tine, nu doar despre haine.

idei de tinute de vara

3. Palton asortat cu încălțări sport

Bine, eu port încălțări sport cu orice, așa că nu e nicidecum o surpriză că le alătur și paltoanelor. Fie ele și mai elegante.

tinuta minimalista

4. Birkenstock cu aproape orice

Port de ceva ani sandalele și papucii de la Birkenstock, îmi plac deoarece sunt comozi, rezistenți, iar mie mi se par și foarte frumoși, deși știu multe voci care le consideră încununarea urâțeniei. Dar e fantastic să avem păreri diferite, o lume plină de uniforme și de păreri uniforme ar fi nu doar teribil de tristă, dar și s-ar termina foarte repede.

Mai jos 3 combinații de anul trecut, cu aceeași pereche de sandale Arizona Birkenstock din pâslă, a fost una dintre cele 5 piese alese în anul în care mi-am propus să cumpăr doar 5 piese vestimentare, dar mai am tot felul de combinații pe blog, le poți descoperi în categoria Port.

sandale birkenstock si sacosa IKEA

5. Chuncky sneakers cu rochii și fuste simple

Cum ziceam și mai sus, îmi plac încălțările sport și le port cam tot timpul anului, iar același lucru e valabil și pentru sortimentele grăsane. Însă am observat că cel mai mult și mai mult port chunky sneakers cu fuste și rochii drepte, cred că sunt destul de voluptuoși și simt nevoia să îi liniștesc cu niște volume mai potolite.

Ai mei sunt de la Acne Studios, dar găsești modele grăsane la foarte multe magazine, locuri și branduri. Ce te sfătuiesc este să nu iei o copie, mai bine optezi pentru un model mai cuminte și nu așa de cunoscut decât să iei o copie a unui model în vogă. La urma urmelor, modele trec, multe articole celebre se demodează rapid, iar un fals nu doar că nu păcălește pe mai nimeni, dar și desconsideră munca unui creator, încurajează furtul, consumerismul și goana după branduri cu orice preț.

În afară de aceste mixuri, am mai purtat – și voi purta și în 2020 – cămăși albe cu orice, dungi în exces, tricouri albe cu sacouri mai serioase și încălțări comode.

Cred că nu mai e nevoie să spun că acest articol nu-și dorește nicidecum să te convingă să porți sau să realizezi aceste combinații, ci să îți arate că sunt mai multe moduri de a te uita la un lucru și, mai ales, să te îndemne să alegi mai puține piese, mai bune, pe care chiar îți face plăcere să le porți, să le combini în diverse moduri și care vor rămâne în dulapul tău mai mult de un sezon. La urma urmelor, o garderobă minimalistă și un stil de viață sustenabil au la bază același lucru: a cumpăra mai puțin.

Iar dacă dorești să-mi spui care sunt articolele vestimentare sau combinațiile purtate cel mai des de tine în 2019, m-aș foarte bucura. Și poate, de ce nu, și inspira :)

2 Comments

 • Reply Cristina February 7, 2020 at 8:49 am

  Fusta de la Marni costabo avere, chiar si pt cei cu salarii mari. Inteleg ideea de a reduce, dar pretul mult prea mare nu ma face sa cumpar o astfel de fusta si sa renunt la 2-3 altele pe care le-as putea cumpara de f buna calitate la cam 7-800 de lei fiecare.

  • Reply Aveți și pe roz February 7, 2020 at 9:02 am

   Face o avere, așa este, dar cum zic mereu, sunt soluții de a găsi branduri bune la preț bun. YOOX și The OUTNET sunt 2 locuri de unde îmi iau des haine și unde au și Marni la preț de pământeni :)

  Leave a Reply

  *