5 feluri de a face pâine de la 5 bloggeri români

March 17, 2020

Cred că în aceste zile de retragere în bârloguri pot prinde bine, că tot sunt eu obsedată să #DauMaiDeparte, tot felul de activități potrivite lui. Bârlogului. Și nouă, pentru a ne ține cu mințile (cât mai întregi) și corpurile (cât de cât) în formă. Așadar, încep operațiunea #StauAcasăCuFolos cu 5 rețete de pâine de la 5 bloggeri pe care-i plac, admir & urmăresc nu doar pentru rețete. Am încercat să stâng idei cât mai diverse, pentru tot felul de zile, pofte și gusturi. Imaginile sunt luate de pe blogurile lor, cu acordul autorilor. Am pus în titluri link-uri către rețetele cu pricina, nu am dorit să încarc articolul acesta scriind pașii realizării lor, mai ales că mi-ar plăcea să ajungi pe blogurile lor, unde sunt și multe alte rețete ce merită atenția, și să sari din poveste în poveste. Mai trece timpul, se coace și pâinea, stai o vreme departe de știri, cunoști și un om fain. Și poate îl dai și tu mai departe.

1. Pâinici cu cașcaval și măsline – Pancake Planet

Eu recunosc că nu prea gătesc după rețete, îmi place să improvizez, dar ajung des pe blogul Adinei Chitu, și mai ales pe pagina ei de Instagram, deoarece îmi plac teribil pozele ei. Și nu doar pentru că-s apetisante, ci și pentru că fiecare fotografie reprezintă o pagină dintr-o carte, ea construindu-și foarte închegat povestea – se vede că nu este doar bucătar, ci și fotograf.

2. Pâine cu mozzarella, usturoi și ierburi aromatice – de la Mazilique

Pe Cristina Mazilu o asociez cu rujurile roșii, cămășile albe studioul ei luminos și simplitatea cu care dă mai departe, cu umor și blândețe, rețete ce te fac să-ți dorești să te apuci rapid de bucătărit. Și să fii aproape convins că o să-ți iasă ca la ea :)

3. Pâine cu maia – de la Andie

Am descoperit-o zilele acestea, căutând rețete și mi-a păcut atât ce am văzut pe Insta, cât și pe blog, așa că o să-mi urmez sfatul și mă voi plimba un pic printre rețetele ei.

4. Pâine cu sfeclă roșie – de la PrăjiturEla

Mihaela Sava de la PrajiturEla are un blog nu doar despre dulciuri – în topul meu 3 sunt rubrica #Prajisfav, cu descoperiri pe care le dă mai departe, faptul că face totul cu naturalețe și lejeritate și rețetele colorate, cum e și cea de azi. Mi-a mai atras atenția, recent, și ciocolata mov.

5. Pâine fără frământare – de la Ciprian Muntele

E unul dintre oamenii pe care îi admir cel mai cel în online – pentru Ironman, pozele cu leurdă, povestea de iubire cu Alina, determinare, ironie, sinceritate, comunitatea mișto pe care o are și, mai ales, pentru Zora și Zmeu. Ok, ok, mai ales pentru Zmeu :)

reteta paine muntele

Dacă mai știi rețete cu pâine demne de dat mai departe, le poți așeza într-un comentariu. Zic și una de la mine, de pâine neagră cu turmeric, deși e de profani, nu se compară cu cele de mai sus.

#StauAcasăCuFolos continuă. Ai grijă de tine, de voi, de noi!

4 Comments

  • Reply Razvan March 18, 2020 at 1:21 pm

    Articol pentru vremuri de urgenta :D

  • Reply Simona Rentea April 2, 2020 at 11:10 am

    La fix a picat articolul! Mulțumesc! :)

  • Leave a Reply

    *