5 magazine, locuri & site-uri de la noi unde poți găsi obiecte pentru un trai frumos

June 10, 2023

Probabil știi deja că-mi place să mă exprim, cât de des pot, cu ajutorul planșelor #AranjateDeLiana prin care îmi exprim online iubirile din offline.

Azi, 5 magazine & locuri din București și împrejurimi #AranjateDeLiana, m-aș bucura (și m-ar ajuta) să-mi spui cum ți se pare o astfel de prezentare a locurilor mele dragi.

1. Site-ul Cajuki

Deși este specializat în articole pentru copii – haine, încălțăminte, jucării, accesorii, cărți – pe cajuki.com găsești și piese pentru adulți, toate de la companii pentru care componenta sustenabilă este una fără de care nu se poate.

Mai jos, o planșă cu câteva dintre preferatele mele, pentru adulți & copii.

cateva favorite de la cajuki

🌿 încălțările sunt Veja – un brand franțuzesc ce-și dorește să facă încălțări sport cât mai prietenoase cu planeta, așa că propune alternative pentru materialele clasice – partea de sus este din poliester reciclat, branțul din trestie de zahăr, bumbac organic, cauciuc amazonian și spumă reciclată, logo-ul de pe partea laterală conține deșeuri de cauciuc și orez, iar șireturile sunt din bumbac organic;
🌿 cartea e de la editura Gestalten – familie din care fac parte și ghidurile & revista Monocle;
🌿 buburuza de lemn e dintr-un set – mai găsești și alte astfel de jucării la Cajuki, tot de la brandul Eperfa;
🌿 rucsacul, penarul cutia pentru prânz & sticla sunt de la un brand norvegian foarte simpatic, Blafre – o afacere de familie, fondatoarea sa, Ingrid Erøy Fagervik, era în concediu de maternitate când i-a venit ideea creării unor produse simple, funcționale, minimaliste cu iz retro.

Alte detalii despre piese în caruselul de pe Instagram.

2. The Shed

Parte din proiectul The Wedding House, The Shed este exact ce pare: un loc mic, cu bucurii simple, aflat în curtea unde se desfășoară evenimentele The Wedding House (Poiana Lui Stângă, Giurgiu).

Și când ai intrat pe poartă, îți dai seama că a meritat să vii până aici :) Dintre piesele alese cu grijă de către Alina am făcut selecția selecției – pe care o prezint în planșa de mai jos:

alegerile mele de la the shed

🌿 sacoșă din bumbac organic, realizată de mine cu ocazia aniversării celor 10 ani de blog;
🌿 carte Green Housekeeping;
🌿 suport lumânare Atelier Interesart;
🌿 farfurii Poemi & Atelier Interesart și lumânare MO – Candles and more;
🌿 set cu 10 cărți poștale ce poartă planșele #AranjateDeLiana din păduri, plaje, parcuri și grădini – din aceeași colecție aniversară;
🌿 șorț de in Hemp;
🌿 aranjament cu flori uscate Atelier Interesart;
🌿 ștergare vintage din colecția #cevavechi The Shed;
🌿 platou Decartis Ceramics;
🌿 tablou cu flori presate The Handmade Favour;
🌿 ibric de email.

Pe Instagram găsești și tag-uri către paginile respective, poate dorești să le urmărești & afli mai multe despre ele.

3. YKO-YKO.ro

Prima platformă românească unde poți găsi piese vestimentare & accesorii de la branduri sustenabile. În planșă prezint câteva încălțări 100% vegane – da, chiar sunt realizate din materiale care, aparent, nu prea ar avea ce căuta în niște pantofi: fibre derivate din procesarea deșeurilor din mere, resturi de porumb sau bumbac – te invit pe site pentru detalii, unde găsești și secțiunea Editorial cu informații organizate fantastic de către Alexandra și Florina, mamele YKO-YKO, pentru a ne ajuta să dezcâlcim sensurile unor eco termeni pe care uneori îi folosim fără a-i cunoaște prea bine.

incaltari vegane de pe site-ul yko yko

În caruselul de pe Instagram găsești detalii despre produse & mai multe fotografii cu acestea.

4. Târgul de la Valea Cascadelor

Aflat la intersecția străzii Valea Cascadelor cu bulevardul Timișoara 101 din București, este un loc cu de toate: jucării, haine, veselă, produse alimentare sau cosmetice, fructe & legume… și câte și mai câte. Pentru mine este un loc care mă transportă în timp, dar și o frescă, în miniatură, a orașului.

obiecte rosii vechi si noi

Târgul are loc joia, sâmbăta și duminica, în prima parte a zilei. Deși nu toate piesele sunt luate de aici, planșa mi s-a părut relevantă pentru mixul pe care-l oferă talciocul de la Valea Cascadelor.

5. Site-ul & magazinul The EDIT

Unul dintre locurile mele favorite din București, aflat pe strada Icoanei 20, unde Irina și Magda, fondatoarele brandului, au făcut o selecție foarte pe gustul meu de obiecte minimalisto-sustenabilo-nordice pentru casă.

Mai jos, o planșă realizată în această primăvară, cu selecția mea de la The EDIT pentru masa de Paște:

obiecte de la the edit pentru decorat casa de paste

Enumăr 5 favorite, care reprezintă și 5 branduri dragi pe care le găsești aici, pe Instagram am un carusel cu detalii ale obiectelor & tag-uri către fiecare brand.

🌿 râșnite pentru sare & piper de la HAY;
🌿 vază OYOY Living Design;
🌿 bombonieră Helle Mardahl;
🌿 carte Kinfolk;
🌿 lampă portabilă &Tradition.

Sper că te-am ajutat să descoperi câteva locuri ce-ți pot deveni prieteni de nădejde și de drum lung. Poți arunca o privire și în articolul despre 10 branduri dragi în planșe #AranjateDeLiana și în secțiunea Eco de pe blog.

Te aștept cu păreri, idei, sugestii, liste cu locuri iubite din oraș … și orice mai dorești să dai mai departe.

4 Comments

 • Reply Gabi June 14, 2023 at 11:28 am

  Foarte frumoase planșele. Ca de obicei. Îmi place abordarea asta despre site-uri.

  • Reply Aveți și pe roz June 14, 2023 at 11:32 am

   Mă bucur, îmi place grozav să prezint așa tot ce prind :)

 • Reply Elena December 6, 2023 at 2:05 pm

  Oare de pod.ish (magazinul) stii/ai scris deja?

 • Leave a Reply

  *