Acum ceva vreme, scriam despre o bancă de grădină pe care o luasem de la Brico Dépôt și pe care am pus-o în casă, deoarece reveniseră brusc zilele cu frig și ploaie. Între timp s-a făcut vreme bună, noi ne-am apucat de amenajarea grădinii, iar banca a ajuns în curtea unei prietene, deoarece am decis că nu prea mai are loc în noul ansamblu (am mutat câteva piese din casă afară, am meșterit unele noi, am reorganizat și aranjat piese mai vechi). Și ne-am bucurat mult că precedentul articol, cel cu banca, a atras atenția celor de la Brico Dépôt și ne-au trimis un voucher. A picat la fix, că tot începeam proiectul, așa că am luat câteva obiecte și de la ei. Le voi semnala, pe parcurs.
Noi avem un apartament cu grădină, stăm la parter și blocul este astfel amenajat încât cei de la parter au grădina proprie. A noastră e în L, iar pentru un apartament la bloc e destul de dolofană, are 110 m.
Câteva imagini înainte de amenajare
Și ce am făcut… până acum, am zis că e doar începutul
Să luam cele 2 bucăți ale L-ului pe rând: în partea dinspre casă, am păstrat fotoliile și masa-ladă militară (ce inițial era în bucătărie). S-ar putea să o înlocuim cu una mai industrială, să spargem puțin nota retro a ansamblului. Dar mai vedem.
Am revopsit lemnele terasei (cu vopsea acrilică negru mat) și cutia de depozitare pe care am mutat-o astfel încât să delimiteze spațiul dintre locul de relaxare și iarbă.
Am luat și niște copăcei pe care i-am pus în niste ghivece improvizate din niște cutii metalice pe care le aveam de mai de mult, pentru a face și mai vizibilă această împărțire.
Am instalat o chiuvetă, o achiziție mai veche dintr-un târg de vechituri, căreia i-am făcut cu cadru de lemn din materialele rămase de la alte lucrări. Sus, am așezat niște hipstereli: 2 perii ochioase (de la Brico Dépôt) și o sacoșă (e de la C&A, de acum vreo 2 sezoane) pentru depozitat în ordine tot felul de lucruri. Cred că vor mai veni și alte obiecte.
![]() |
![]() |
O achiziție #BelșugLaPrețRedus sunt becurile solare. Sunt ieftine (cele alese de noi sunt 4,50 lei, dar există mai multe dimensiuni și prețuri – am văzut și de 2,5 lei și de 23 lei), simplu de folosit (le poți înfige în pământ sau le poți așeza pe un suport – noi am folosit niște borcane) și de efect. Plus, luminează eco, fără costuri suplimentare.
La îmbinarea dintre cele 2 părți ale curții am pus o prelată.
Apoi, în partea cealaltă, am luat de la Brico Dépôt mai mulți stâlpi metalici pentru susținerea florilor și a viței-de-vie, precum și un grilaj cadrilat pe care l-am așezat dedesubt.
El există și în partea cealaltă a curții, unde este panoul pe stuf – altă achiziție de la Brico Dépôt, dar de mai de mult, pe care o recomand din inimă: schimbă repede atmosfera – noi înainte aveam o plasă verde neprietenoasă si nearătoasă (ce mai este vizibilă în unele părți ale curții, vom vedea cum le acoperim și pe ele) – și nici nu costă foarte mult.
Tot de aici, am luat niște rafturi de lemn pe care le-am folosit ca bază pentru o miniseră. Erau deschise la culoare, le-am vopsit noi în negru. Ele au fost cadrul, în jurul său am țesut construcția.
![]() |
![]() |
Iar dacă știi locuri cu răsaduri bune, bio, eco, bla, le aștept cu bucurie și recunoștință.
Ca să fie în ton cu celelalte obiecte, am vopsit în negru și cutia mare de depozitare. Aici ținem tot felul de nenorociri, încercând să păstrăm cât mai ordine în curte. Uneori reușim :) Și da, avem panou de cățărare.
Aceasta a fost prima parte din #ProiectulCasa, capitolul: #AmenajareaCurții. Voi reveni, când se vor mai întâmpla schimbări. Ce doresc să mai spun este să nu te ferești de proiectele DIY. Poate nu ies perfect, poate ar fi mai repede și mai de revistă dacă angajezi un profesionist (ceea ce îți recomand să faci pentru treburile complicate sau periculoase – instalații electrice și altele asemenea), dar uneori, meșteritul în curtea sau în casa ta, plus micile imperfecțiuni sau vânătăi nu fac decât ca locul să fie și mai tare al tău.
3 Comments
Super!cu mult gust aranjată gradina!
Păcat ca vecinii pot vedea cand doresc spre gradina voastra. Nu se poate instala o prelată sau avoperis ceva mai mare?
Să știi că nu e așa deranjant, inițial am crezut că va fi, dar nu e. În partea dinspre casă, unde-s fotoliile, o bucată e oricum acoperită de balcoane. Iar în partea cealaltă, la seră și canapeaua galbenă, nu prea stă lumea la geam din dormitor :)
Fotolii retro foarte frumoase. Și mie îmi place o cutie militară pe post de masă :) Cu respect!