#BelșugLaPrețRedus cu farfurii și alte chestii pentru casă

March 16, 2018

Hai că au fost zile cu idei pentru casă. După banca de lemn pentru curte, povestesc acum despre un magazin unde am ajuns azi prima dată: Home Depot. Este pe Calea Crângași 29, în complexul acela cu tot felul de magazine, la etajul 1. Eu știu despre acest loc de la Ina Țăranu-Hofnăr care are fenomenalul blog Inoza pe care ți-l recomand iar, cu toată inima.

Ei bine, ea îmi spusese despre acest loc cu farfurii și alte chestii domestice, aduse din Anglia. E un magazin second hand unde poți găsi minunății pentru casă. Eu am ajuns azi întâmplător, deoarece eram în zonă, deși îmi tot propun să le fac o vizită de când mi-a povestit Ina despre ei. Era ultima zi înainte de primirea mărfii (în prima zi prețurile sunt mai mari, cam 50 lei/kg, și scad până în ultima zi, când kilogramul ajunge 3 lei). Și deși am nimerit chiar înainte de ora închiderii și mai erau doar câteva obiecte pe rafturi, am găsit ceva lucruri interesante pe care doresc să ți le arăt, poate te inspiră/ajută/pun pe gânduri/incită la dat mai departe. Mie chiar mi-a plăcut tare ce am găsit, de aceea m-am și grăbit să scriu despre loc (iar fotografiile au fost făcute în regim fulger, cu telefonul).

Câteva farfurii

farfurii retro farfurii portelan

farfurii vintage

farfurii cu margine aurie farfurii albe

Ce merg folosite în set sau combinate între ele

farfurii vechi retro plates
mix and match mix and match plates
white plates farfurii home depot

Am mai găsit o cutie metalică

cutie albastra cutie metalica

Ce se potrivește de minune cu farfuriile

home depot farfurie cu fructe
home depot crangasi farfurii felurite
farfurii sh lucruri home depot crangasi

Am mai luat o oglindă cu picior, câteva CD-uri cu muzică, un album pentru fotografii și o ceașcă grasă. Toate acestea, plus ce ai văzut deja mai sus – 25 lei. Iar farfuriile sunt chiar prețioase, în afară de cea cu flori care are origini mai modeste, celelalte sunt din porțelan și au pe spate tot felul de ștampile și de blazoane.

Cu sau fără semnături celebre, eu zic că este o captură interesantă și chiar dacă nu ai mânca din farfurii care au fost ale altcuiva le poți folosi ca obiecte decor, poți pune în ele tot felul de lucruri sau, de ce nu, poate dai vestea mai departe. Doar așa aflăm despre lucruri interesante, nu? Și apoi, banii economisiți pot fi investiți în ceva mai bun decât în niște obiecte.

Mersi, Ina și vă mulțumesc vouă, tuturor, pentru mesajele cu locuri cu belșug. #DauMaiDeparte e un proiect tare drag mie și mă bucură să văd că s-au prins atât de mulți în hora lui.

PS scotocind pe FB, am aflat că mai sunt 2 astfel de magazine în București, în zonele Iancului și Brâncoveanu, plus unul în Pitești. Sper să te ajute la descoperit lucruri interesante. Dar, nu uita de #câte5, deși aici nu trebuia aplicat neapărat ca număr, ci ca pricipiu: alege puțin și bun, chiar dacă prețul e tare bun.

8 Comments

 • Reply Christiana March 16, 2018 at 8:57 pm

  Ah, ce mă bucur să dau de el și în bulă, nu doar în realitate :) L-am tot propovăduit și eu și-mi place să urmăresc pe Facebook-ul lor ce mai aduc. Dacă îi e mai la îndemână cuiva, știu că mai are doi frați – unul la intersecția Mihai Bravu x Ferdinand și altul pe la Eroii Revoluției – dar n-am ajuns, doar am stalkuit pe Facebook (Home Depot Iancului & Home Depot Brâncoveanu).

  • Reply Aveți și pe roz March 16, 2018 at 9:09 pm

   Da, tocmai scriam și eu pe FB despre cele 2 magazine surori. Dacă ma ajung la vreunul și prind vreo captură, o arăt. Mulțumesc de mesaj și de datul mai departe :)

 • Reply anca March 16, 2018 at 10:17 pm

  Ooo, exista Home Depot in zona Iancului? Ce bine ca am aflat :) vad ca si Monda pregatesc un magazin de decoratiuni tot pe Mihai Bravu, dar vis-a-vis de spitalul Matei Bals. Ma bucura micro-trendul asta!

  • Reply Aveți și pe roz March 17, 2018 at 10:18 am

   Monda Home s-a deschis săptămâna aceasta. E pe Mihai Bravu 288. Prin intermediul FB am aflat, după ce am pus articolul, că-s magazine Home Depot și în zonele Iancului și Brâncoveanu, am scris deja pe pagina de FB, aici nu am apucat să completez, mă bucur că a făcut-o cineva, în comentarii. Voi face și completarea în articol.

 • Reply anca March 17, 2018 at 10:39 pm

  Cred ca la Monda marfa e din Germania, stau pe M. Bravu asa ca voi investiga si Home Depotul si Monda saptamana care vine :), poate gasesc ceva frumos. Visul meu ar fi sa scormonesc odata in camioanele baietilor astora https://pressone.ro/vietile-romanilor-din-casele-nemtilor/, mi se pare fascinant circuitul obiectelor sh prin lume.

 • Reply alexandra March 21, 2018 at 7:14 am

  Avem si in Timisoara un magazin unde aduc tot felul de nimicuri faine second hand – Ozzy ii zice. Eu insa-s abonata la flea market-ul de sambata, din Piata Flavia :) Am niste cratite faine de tot pe care sotul le-a transformat in ghivece de flori :)

 • Reply Oprea Gyongyike February 13, 2019 at 4:29 pm

  Alexandra imi poti spune unde este acest magazin Ozzy ? Multumesc

 • Leave a Reply

  *