#BunDeLaMall, episodul pilot: 9 mall-uri din București și ce-mi place la fiecare 

January 13, 2021

În ultimii 5 ani, dacă scriam despre mall-uri, scriam despre Sun Plaza. Nu am avut niciodată un contract de exclusivitate cu ei, totul a curs natural, mai ales că eu sunt genul care mă implic astfel într-o relație încât nu mai am ochi pentru alta :) Am inventat un personaj animat pornind de la mine, am scris despre cum îți poți începe o garderobă capsulă cu 10 articole, am vorbit despre obiecte sustenabile pe care le găsești la mall, despre a cumpăra cumpătat de la reduceri și despre multe alte subiecte dragi mie – și trebuie să le mulțumesc iar celor de la Sun Plaza pentru deschidere și încredere.

Anii au trecut, eu așez pe blog din ce în ce mai rar ținute și din ce în ce mai des branduri pe placul meu, descoperiri ce ne ajută să ducem o viață cu mai puțină risipă, companii locale, cosmetice mai curate, obiecte frumoase ce ne fac viața un strop mai roz. Multe dintre acestea se întâmplă și pe Instagram, în planșele #AranjateDeLiana, așa că, a venit timpul pentru o altă etapă și în ceea ce privește modul în care privesc mall-urile. Este mai mai potrivită mie, cea de acum, și sper să îți fie folos și ție. Așadar, în următoarea perioadă, o să așez aici, pe FB și pe Instagram ce descopăr mai bun și mai bun în fiecare mall, sub umbrela #BunDeLaMall.

Primul material este azi, despre lucruri care-mi plac în prezent la 9 dintre mall-urile din București (cred că mai sunt câteva, dar am zis să povestesc despre cele pe care le-am vizitat măcar 1 dată). Ar fi fantastic să completezi lista cu descoperirile și iubirile tale, să facem aici un loc unde schimbăm idei ce ne ajută să alegem mai mai bun, mai curat, mai înțelept, mai potrivit nouă. Și să susținem, prin alegerile noastre, branduri, oameni, idei și companii care merită.

harta mallurilor din bucuresti

București Mall

adresa: Calea Vitan 55-59
deschidere: septembrie 1999
site: bucurestimall.ro

Primul din București și locul în care cred că am fost cel mai mult la mall. Îmi amintesc cu nostalgie cum mergeam cu fetele, la Mango, visând printre rafturi. Cum ne uitam, minute în șir, la afișele de cinema, alegându-ne favoritul serii. Au urmat Nine West, Nike, Accessorize, ZARA, Musette, Marks & Spencer – locuri unde ne făceam și desfăceam liste cu dorințe. Ehe, eram departe de #câte5 :)

Azi nu prea-l mai vizitez, deoarece ajung foarte rar în zonă. S-a întâmplat de vreo 2 ori în ultimii 7-8 ani și aproape nu l-am mai recunoscut. Dar fost o revedere cu ceva fiori, ca atunci când îți reîntâlnești prima dragoste, chiar dacă viața v-a dus spre alte drumuri și pasiuni.

Plaza România

adresa: Bulevardul Timișoara 26
deschidere: octombrie 2004
site: plazaromania.ro

Îmi amintesc că prima dată când am mers aici i-am zis taximetristului: “la mall-ul cel nou!”. Iar omul habar nu avea despre ce vorbesc.

Aici s-a deschis primul Starbucks din România și deși cafeaua lor nu a fost niciodată printre preferatele mele, cafenelele verzi îmi stârnesc și acum oarecare zâmbet duios: le văzusem în filme și le asociam cu tot ce bun și vestic și a lipsit, atâta vreme, de la noi. Când le-am cunoscut, au reușit cumva să mă seducă, chiar dacă mai mult prin formă, decât prin conținut.

Azi ajung destul de des aici, e mall-ul cel mai aproape de casă și atunci fac un tur cu de toate: Bebe Tei, Mega Image, Diverta, curățătorie, Animax, dm. Chiar, lângă dm, la etaj, este un Mega Image cu mâncare gătită unde au tot felul de bunătăți. Și acum îmi dau seama că a dispărut Marks & Spencer Food ce tare-mi placea, mai ales că mă transporta, de fiecare dată, la Londra în fix 2 minute după ce-i treceam pragul.

Băneasa Shopping City

adresa: Șoseaua București-Ploiești 42 D
deschidere: aprilie 2008
site: baneasa.ro

Mall-ul cu cele mai multe magazine de pus pe lista de #câte5, măcar ca exercițiu de restrângere… Mie îmi plac: Max Mara Weekend, Furla, COS, Beautik, Brooks Borthers, Falconeri, Obsentum.

Un plus este și vecinătatea cu IKEA & Mega Concept Store și Grace Couture Cakes din zona restaurantelor :)

Am descoperit cu plăcere la magazinul ZARA Home Băneasa două chestii foarte pe gustul meu:

1. au creioane Palomino;
2. poți aduce așternuturi, perne, pături, prosoape pe care nu le mai folosești și ele îi vor găsi un nou rost, cu ajutorul Crucii Roșii. Iar în magazinele ZARA (și nu doar din Băneasa) poți dona haine, tot în folosul Crucii Roșii. Despre asta am mai povestit, dar poate ajută să-ți reamintesc. Mai am sugestii pe blog cu locuri & asociații unde poți dona haine.

AFI Cotroceni

adresa: Bulevardul General Vasile Milea 4
deschidere: octombrie 2009
site: aficotroceni.ro

Ce vizitez, de obicei, aici: patinoarul & cinema-ul IMAX (momentan închise), magazinele Beautik, Oysho și Stefanel, librăria Cărturești, Cremeria Emilia.

Sun Plaza

adresa: Calea Văcărești 391
deschidere: februarie 2010
site: sun-plaza.ro

L-am cunoscut mai bine când am început să colaborez cu cei de la Sun Plaza. Aici am intrat prima dată în Bebe Tei – și a fost dragoste la prima vedere. Mă refer la zona de cosmetice & produse pentru casă, au o selecție bună, cu branduri care-mi plac și pe care mă bucur că le găsesc și la noi, la prețuri apetisante. Iată niște exemple: NIOD, The Ordinary, NATULIQUE, Ahava, Weleda, ATTITUDE, bio-D.

Îmi mai plac: Donuteria & Gelateria, faptul că mall-ul e fix la metrou, Librarium și Leroy Merlin – pe care-l recomand și pentru plantele de apartament, eu mi-am luat o calathea superbă de aici.

Promenada Mall

adresa: Calea Floreasca 246 B
deschidere: octombrie 2013
site: promenada.ro

Aici mergeam, împreună cu Ioana, colega mea de echipă, să ne relaxăm sau să avem un brainstorming, când aveam biroul la piața Victoriei. Stăteam pe terasă la Paul sau la Starbucks sau colindam magazinele cu decorațiuni de casă și faceam ping pong cu gânduri și idei.

Îmi plăceau și H&M Home și Molecule F, mai ales că se întâmpla să fim, destul de des, în căutare de cadouri pentru aniversarea vreunui coleg. Nu prea am mai trecut pe acolo, deși știu că nu mai există niciunul dintre aceste 2 magazine.

Mega Mall

adresa: Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5
deschidere: mai 2015
site: megamallbucuresti.ro

Am ajuns o singură dată, la un eveniment, nu-mi este deloc în drum. Dar ce doresc să dau mai departe este faptul că am observat că aici se întâmplă multe evenimente interesante: expoziția Asociației Muzeului Jucăriilor și muzeul pop-up „Made in RO” de branduri românești și creație publicitară sunt doar 2 dintre ultimele care mi-au atras atenția și la care, din păcate, nu m-am mobilizat să ajung.

ParkLake

adresa: Str. Liviu Rebreanu 4
deschidere: septembrie 2016
site: parklake.ro

Fiind destul de aproape de Maga Mall, nici aici nu prea merg, cred că am fost de 2 ori în acești 4 ani și ceva de la deschidere. Dar e mall-ul care-mi place cel mai tare: e modern, aerisit, plin de verdeață. Menționez că l-am vizitat foarte aproape de inaugurare, nu știu cum este acum, dar îmi amintesc că mi s-a părut din total altă zonă față de mall-urile obișnuite de la noi. Revin cu impresii când îi mai fac o vizită.

Veranda Mall

adresa: Strada Ziduri Moși 23
deschidere: septembrie 2016
site: verandamall.ro

Aici s-a deschis primul MINISO din România și m-am dus în primele zile, special pentru asta, deși nu sunt o fană a brandului și nici nu știam exact unde se află Veranda. Dar, deh, seducția noului. În apărarea mea zic repede că nu mi-am cumpărat nimic :)

În ciuda faptului că mall-ul e pozițional destul de convenabil, lângă Obor, unde ajung pentru diverse târguieli (și acest fapt îl pun la plusuri), nu l-am mai vizitat de atunci, așa că dacă ai ceva ponturi de dat despre el, sunt binevenite.

—–

Acesta a fost o scurtă trecere în revistă a (aproape tuturor) mall-uri din București. Sper să îți fi dat ceva idei, deși lista abia acum se deschide. Vor urma planșe, articole, video-uri, animații despre #BunDeLaMall. Mi-aș dori să le completezi constant cu descoperirile tale și astfel să construim un ghid care să ne ajute să mai eficienți, mai înțelepți și mai fericiți la cumpărături.

No Comments

Leave a Reply

*