Câteva magazine din Viena pe care doresc să le #DauMaiDeparte – partea 1

September 25, 2019

Dacă data trecută când am fost la Viena am scris despre 5 muzee și câteva expoziții spectaculoase văzute acolo, am zis să vorbesc acum, după cele câteva zile petrecute în oraș la mijlocul lui septembrie, cu ocazia Vienna Fashion Week, și despre câteva magazine descoperite aici. Azi, prima parte ce-și dorește nu neapărat să te facă să intri, când mai vizitezi Viena, fix în aceste magazine, ci să îți arate că un oraș are tot felul de locuri de unde te poți inspira și afla lucuri noi, un fel de magazine-reviste în care eu nu mai intru, demult, pentru a cumpăra ceva, ci pentru a afla mai multe despre acel oraș, ideile sale, tendințe, oameni. Și chiar dacă cele mai multe dintre ele sunt prezente și în alte orașe europene, chiar și acest fapt ne spune ceva despre locul în care ne aflăm. În plus, poate te ajută să-ți faci niste notițe și pentru alte destinații. Și, de ce nu, să mă cunoști mai bine, tot ce adun pe blog sau pe Instagram sunt bucățele de viață potrivite mie.

1. KAUF DICH GLÜCKLICH

Un magazin care-mi place tare, descoperit și în Berlin (mai e și în alte orașe, de exemplu Amsterdam sau München) – luminos, cu obiectele aranjate apetisant și curatorate isteț pentru o clientelă hipstereaso-corporatistă. Oferă piese vestimentare pentru femei și bărbați, bijuterii și acccesorii, produse cosmetice, de papetărie sau pentru amanejarea casei. De aici mi-am luat, anul trecut, unul dintre cele 5 obiecte alese pentru anul cu 5. A fost perioada în care m-am ținut de autoprovocarea pe care mi-am aruncat-o – de a ține un detox vestimentar și a cumpăra, în decurs de 1 an, doar 5 piese. Am scris pe blog cum a început aventura și apoi care au fost cele 5 alese.

Adresă: Kirchengasse 9.

kauf dich glücklich vienna kauf dich glücklich
idei de magazine in viena la cumparaturi in viena

vienna shopping

stop the water cosmetics

magazie preferate viena

magazine care-mi plac in viena shop deco vienna

2. ACE & TATE

Nu e doar la Viena, am mai întâlnit magazinele lor prin călătoriile mele. E o companie din Amsterdam ce oferă ochelari de soare & rame pentru ochelarii de vedere. Simple, cool, minimaliste, contemporane, de calitate, fără floricele, buline și alte întortocheli inutile. Îi recomand din inimă, se potrivesc la fix cu conceptul de mai puțin și mai bun.

Adresă: Neubaugasse 40.

magazin ace & tate viena
ace & tate viena

3. COPENHAGEN HUS

Cum e simplu de ghicit, e un loc unde vei găsi branduri nordice – atât obiecte de casă, cât și produse vestimentare sau de făcut și mai frumoasă :). Eu m-am bucurat că am descoperit aici o ojă 14 free, Nailberry, mai ales că am scris recent despre ojele 3-5-7-9 free și am fost surprinsă să constat că deja s-a ajuns la 14 free. Ojele acestea sunt produse din care lipsesc ingredientele cu potențial toxic sau alergenic pe care le întâlnim, de obicei, în astfel de produse.

magazin nordic in viena

copenhagen hus vienna

interior magazin copenhaga house cosmeticale nordice

Adresă: Neubaugasse 57.

4. ZERUM

Un magazin unde vei găsi lucruri făcute & alese și cu gândul la planetă. Da, e o modă acum să spunem că suntem mai atenți la resurse, la ce și de unde cumpărăm – dar e o modă ce mi-ar plăcea să țină cât mai multe sezoane. Găsești aici nu doar haine, ci și tot felul de accesorii – de la cercei, ceasuri sau ochelari de soare din lemn la căni refolosibile sau genți vegane. Magazinul este și în alte orașe austriece, am mai amintit curând despre magazinul lor din Linz în articolul din vară despre vacanța dublă austriacă, din Linz și Graz.

magazin zerum vienna vitrina magazin zerum viena
magazin eco viena zerum window

fair trade shop vienna

zerum vienna

eco shop vienna no waste shop vienna

Adresa: Kirchengasse 13.

5. MUMOK

Îmi plac teribil magazinele muzeelor, așa că nu puteau lipsi din lista locurilor de cumpărături vieneze pe placul meu. Despre magazinul muzeului MAK am amintit deja anul trecut, acum spun despre cel al Muzeului de artă contemporană, Mumok. Ca la mai orice magazin-muzeu-de-artă găsești aici albume, vederi, jucării, sacoșe de pânză, tricouri, tot felul de obiecte inutilo-de-luat-ochii. Dar mie mi se pare un fel de prolog-purgatoriu util al unui muzeu, ce nu doar că încheie lin călătoria prin galerii, ci și te pregătește pentru a reintra în lumea de afară.

mumok bools shop museum mumok

mumok museum postcards

magazinul muzeului de arta viena

mumok shop

Adresa: Museumsplatz 1.

6. AESOP

Am tot amintit de acest brand australian ce face cosmetice de peste 30 de ani. A fost prima mea dragoste în ceea ce privește brandurile minimaliste, simple, mai aproape de natură și care nu fac teste pe animale, așa că vor rămâne mereu în inima mea, deși între timp am mai descoperit tot felul de companii pe placul meu. Dar și acum gelul de duș e mai mereu de la ei, la fel și crema de mâini, iar dacă există vreun magazin Aesop în orașul în care merg, îl voi vizita, cu siguranță. Sunt reconfortat de la fel, nefiind nicidecum la fel.

magazin aesop viena interior magazin aesop

aesop vienna

aesop beauty aesop aestetics
magazin aesop in viena

Adresa: Bauernmarkt 2A.

7. RELAX GARDEN

Un concept store ce se găsește la Londra, Tokyo și Viena cu obiecte, cum altfel, reprezentative pentru aceste orașe. Mi se pare un loc tare bun pentru a lua pulsul străzii, dar și pentru a pleca cu un obiect demn de #câte5.

shopping in vienna city break vienna

la cumparaturi in viena

recomandari magazine viena magazine care mi-au placut in viena

Adresa: Neubaugasse 59.

Alte link-uri de la mine unde ai mai putea găsi idei care să te ajute să cumperi mai isteț în călătorii
:

– articolul despre cum poți începe o garderobă capsulă pornind de la filosofia #câte5;
– pagina mea de Instagram, #IepuriiNuAuNevoieDeRimel, dedicată cosmeticalelor curate & netestate pe animale;
– articolul ce cuprinde concluzii după 4 vizite la Berlin;
– materialul grăsan, un fel de microsite făcut de Sorin și de mine – cu peste 200 de fotografii și un video – despre vacanța în Linz și Graz;
– pagina mea de Instagram, Avesisiperoz, unde prezint, în cheie minimalistă, tot ce descopăr și-mi place – un fel de magazin-muzeu-online curatorat de către mine;
– landing page-ul despre călătoria vieneză de anul trecut când am vizitat 5 muzee minunate și expozițiile ce aveau loc atunci acolo.

PS toate fotografiile din articol au fost făcute de către mine, cu telefonul, după ce am cerut voie să fac asta.

2 Comments

  • Reply mirela October 4, 2019 at 8:10 pm

    Superb articol

  • Leave a Reply

    *