Câteva produse de igienă fără plastic

November 16, 2020

Nu militez pentru schimbările radicale. Cred în pașii mici, făcuți zi de zi, pe drumul care ți se potrivește și te încarcă. Doar așa schimbările rămân schimbări. Eu încerc să nu mă arunc în toate intersecțiile și să nu fac viraje bruște. Mai bine mai puține schimbări bifate, dar pentru cât mai multă vreme, de preferat pentru totdeauna. Eu am renunțat la carne, la produsele cosmetice testate pe animale, încerc să cumpăr doar lucruri de care am nevoie, să susțin afacerile locale, să aleg branduri sustenabile, să nu risipesc mâncarea, să caut înlocuitori pentru produsele de unică folosință, să dau mai departe ce știu, să repar, să refolosesc, să înprumut, să reutilizez și să donez – cât de des pot. Am pe blog și pe Instagram tot felul de capitole despre asta, azi un mic episod despre produsele de igienă fără plastic. Sunt cele pe care le am acum în casă, firește că sunt mult mai multe opțiuni, chiar m-aș bucura dacă ai completa și tu această listă.

produse de igiena fara plastic

Periuță de dinți din așchii și talaș de lemn de la BioBrush – un startup berlinez ce încearcă să facă lucrurile altfel. La noi, le-am văzut produsele la MioBio, posibil să mai fie și prin alte locuri.

Pastă de dinți naturală, în ambalaj din trestie de zahăr de la ORBIMED – vegană, netestată pe animale, eu o am de la BioAleea.

Săpun solid în ambalaj de carton de la DEPLIN – un brand românesc ce face lucrurile pe îndelete. Produsele se găsesc la ei pe site și în magazinele partenere.

Gel de duș delicat în ambalaj realizat din plante de la Officina Naturae un brand italian ce chiar se străduiește să facă cât ai multe lucruri bine: au produse curate, vegane, netestate pe animale, fără plastic, fără parfum și cu o mulțime de certificări. Eu îl am tot de la BioAleea.

Pastă de dinți sub formă de tablete de la Georganics – produse pentru sănătatea orală făcute fără a răni mediul: vegane, netestate pe animale, fără plastic, fără risipă. Un pic mai jos vei vedea o altă cutiuță de la ei – e ață dentară în ambalaj de sticlă. Eu mi-am luat câteva produse Georganics de la Londra, apoi m-am bucurat să le găsesc și la noi la MioBio.

Alte produse fără pic de plastic: lufă, bețișoare pentru cuticule, periuță de unghii, săculeț de sisal pentru săpunul solid, perie de corp și burete konjac pentru curățarea feței – se găsesc în multe locuri, online sau ba, eu le iau fie din vacanțe sau de pe site-urile de unde obișnuiesc să-mi comand mai multe produse, fie din magazine naturiste sau chiar de pe la diverse târguri.

Produsele Aesop sunt unele tare dragi mie – a fost primul brand de cosmetice de care m-am îndrăgostit, îl asociez cu primele vacanțe în străinătate și cu primele descoperiri. Magazinele lor sunt minimalisto-minunate, angajații mereu bine pregătiți, iar eu am rămas cu niște produse la care mă întorc mereu, deși între timp am făcut multe alte descoperiri.

Alte săpunuri solide – de la Maison du Savon, Carrière Frères, London Bathers.

Deodorant natural în ambalaj de hârtie de la We love the Planet – un brand olandez ce face lucrurile cu multă atenție și dăruire.

Absorbante fără plastic de la Natura Femina Organic – biodegradabile, din 100% bumbac organic certificat, fără plastic (stratul protector este din bioplastic), fără parfum și clor.

Alte produse de îngrijire fără plastic – piaptăn de lemn de la The Body Shop, suport de săpun din fibre naturale de la Croll & Denecke, deodorant în ambalaj metalic de la NALA sau bețișoare pentru urechi din bambus și bumbac, ambalate în carton reciclat de la HYDROPHIL – o companie germană care-mi place mult, am descoperit-o în Austria, produsele lor au grijă de oameni și mediu: #vegane, #crueltyfree, #fairtrade, #waterneutral – au și niște periuțe de dinți fantastice, din bambus.

Cei 2 pești colorați sunt din plastic, datează din anii ’80 și nu am de gând să renunț la ei :) Cum ziceam, nu cred în oamenii de 10, excepțiile sunt cele ce ne țin pe drum, în plus, un obiect de plastic pe care-l folosim 30 de ani face mai puțin rău, mai ales dacă avem grijă unde-l depozităm, aruncăm, reciclăm decât unul de lemn sau de hârtie pe care-l schimbăm la 3 luni, risipa alimentară sau hainele uitate în dulap imediat după cumpărare.

Alte magazine & site-uri de unde-mi îmi mai iau produse cosmetice cât mai curate:

Cult Beauty
Oh my cream!
iHerb
Bebe Tei
dm
Republica BIO
Inside Home
Douglas
SEPHORA

Poate mai găsești informații de folos și aici:

– în articolul despre cosmeticele curate;
– pe pagina de Instagram #IepuriiNuAuNevoieDeRimel – dedicată cosmeticelor netestate pe animale;
– în categoriile Eco și Cosmeticale de pe blog;
– pe cealaltă platformă a mea, Alege Sustenabil;
– în planșele #AranjateDeLiana.

No Comments

Leave a Reply

*