MADISON Perfumery și câteva branduri tare pe placul meu

January 28, 2019

Recunosc deschis că acum nu foarte multă vreme mă gândeam la MADISON Perfumery ca la un loc cu parfumuri scumpe, de pe Dorobanți. Trecusem de multe ori prin fața magazinului, auzisem câte ceva despre el, dar cam atât. Ei bine, prin vară le-am făcut o vizită și am descoperit că aici erau o mulțime de branduri pe care le folosesc de ceva vreme. Și nu doar de parfumuri. Pe unele le comandam de pe Cult Beauty, pe altele le luam din vacanțe și am fost plăcut surprinsă să le găsesc și aici. Plus, am dat peste alte câteva descoperiri.

De atunci am fost de câteva ori în magazin, am scotocit și pe site și am plecat cu ceva produse. Pe unele dintre ele doresc să ți le prezint azi, în câteva fotografii făcute de mine chiar produselor pe care le dețin și le folosesc de la MADISON Perfumery. Poate te inspiră spre alte drumuri și descoperiri.

produse favorite de la madison perfumery

Rahua – are are o poveste minunată ce-mi place teribil! Fabian Lliguin, un hairstylist din New York, se afla în pădurile amazoniene în calitate de ecologist învățându-i pe băștinași despre drepturile pe care le au, când a observat că femeile aveau un păr extren de lung și de frumos. Secretul era uleiul de rahua. La întoarcere a primit în dar o sticluță cu acest ulei pe care l-a folosit pe părul extrem de uscat și deteriorat al unei cliente. Observând efectele spectaculoase i-a venit ideea unor produse bazate pe acest ingredient. Ce-mi place terbil la poveste acum urmează: fiind ecologist, admirator al pădurilor amazoniene și al oamenilor ce trăiesc aici, Fabian nu a dorit să întrerupă sau să intervină asupra procesului de extragere a uleiului de rahua, de care se ocupă, de generații, tribul Quechua-Shua. Așa că i-a implicat în procesul de producție, iar astăzi peste 500 de familii din acest trib și din vecinătate lucrează alături de Fabian Lliguin și de soția sa, Anna Ayers, pentru a cultiva, în pădurea tropicală, ingredientele necesare acestui ulei. Produsele sunt vegane, organice, nontoxice, netestate pe animale și pur și simplu fantastice!

sampon si balsam rahua

Aesop – brandul australian ce are deja peste 30 de ani vechime în a face cosmetice hipsteresco-minimaliste bazate pe ingrediente naturale. Mie îmi plac teribil, deși mărturisesc că prima dată m-am îndrăgostit de ambalajele și de magazinele lor. Dar gelul de duș cu mușcată este în top 3-ul meu cu geluri de duș favorite. Nici pasta de dinți cu wasabi nu e deloc rea :)

produse dragi pentru zi de zi pasta de dinti si apa de gura aesop

Agent Nateur – este un brand descoperit relativ recent de la care nu am încercat, încă, nimic. Dar îmi place teribil că au au produse curate, ce-și trag puterea din natură. Am deodorantul din imagine, despre care am auzit doar păreri bune, în plus ingredientele sale sunt 100% nedăunătoare (conform analizei ingredientelor de pe SkinCarisma – un site despre care am mai amintit aici sau pe Instagramul destinat cosmeticelor, #IepuriiNuAuNevoieDeRimel), voi reveni cu detalii după ce-l folosesc, dar simt începutul unei mari prietenii.

agent nateur deo

LEBON – am mai scris despre ei în articolul despre cosmeticalele scumpe care-și merită banii. A fost dragoste la prima vedere, doar am recunoscut că mă atrag ambalajele produselor. Și apoi s-a dovedit că și interiorul e pe gustul meu. O pastă de dinți minunată ce are 2 părinți: Stephanie – istoric de artă și fotograf și Richard – farmacist cu certificări în dermatologie și cosmetică. Soț și soție, pasionați de mare și natură, ce au creat un produs care să-i reprezinte. Iar ambalajul chiar mă duce cu gândul la Coasta de Azur (produsul este fabricat în Franța și inspirat de călătoriile lor), în plus, are o groază de lucruri bune: ingrediente vegane, certificate ca fiind organice, netestate pe animale, fără parabeni, sulfați, fluor, iar ambalajul este și el realizat cu grijă: cutia este din carton din fibre de lemn, iar ambalajul pastei de dinți din aluminiu reciclabil.

pasta de dinti lebon pasta de dinti lebon madison perfumery

Sepai – și despre ei am mai scris, fiind impresionată de cele câteva produse încercate: masca Glow Recharge despre care ei spun că poate fi folosită ca și mască, cremă de față sau mască ce se lasă peste noapte (eu am folosit-o doar ca mască, timp de 15 minute, și zău că apoi parcă era mai multă strălucire în jur) și crema Flawless pentru gât. Am și produsul cu SPF CITY Shield pe care urmează să-l folosesc.
Sepai oferă produse curate, vegane, fără chestiile acelea de am ajuns să le știm ca fiind rele, deși nu prea știm exact ce sunt (alergeni, parabeni, toxine, uleiuri pe bază de petrol sau parafină), dar care sunt și eficiente, compania investind în cercetări și inovații și creând produse ce rezolvă nu doar problemele de suprafață, ci care atacă probema din interior. Hiotehnologie, inginerie moleculară sau longevitate celulară sunt doar câțiva dintre termenii un pic stufoși și serioși folosiți pentru a le descrie munca, dar care ne care aduc produse ce chiar funcționează.

produse de la madison perfumery sepai city shield madison perfumery

Cât despre prețuri… da, la MADISON Perfumery unele branduri sunt un pic mai mari față de cele pe care le-am găsit la cele câteva magazine online din străinătate de unde obișnuiesc eu să-mi iau cosmetice, dar de regulă ele sunt mai mari într-un magazin de tipul concept store ce-ți oferă și consultanță și o selecție anume de produse, ba chiar și o cafea minunată pe care ți-o recomand din inimă. O poți bea și în magazin, în timp ce cântărești oferte sau miresme, dar poți lua și acasă. Eu sunt la al 3-lea pachet și-s extrem de mulțumită. Nu este doar o cafea bună, ci are și note speciale: praline, ciocolată, portocale, pară, afine ce poartă niște nume aparte: Insomnia, Weekend, Orchestra, It’s Christmas, Black market – că doar suntem într-o parfumerie.

Am mai făcut articole dedicate despre ce-mi cumpăr din diverse lcouri și magazine și de gând să le continui. Mă ajută și pe mine să-mi ordonez și inventariez ideile și sper să te inspire și pe tine și să te poarte spre alte descoperiri. Cele despre cosmetice sunt în categoria Cosmeticale de pe blog.

favorite de la madison

Mai spun doar că poți aplica filosofia #câte5 și la cosmeticale ș încerca să-ți iei doar lucruri puține, bune, făcute cu grijă și de care ai nevoie cu adevărat. La urma urmelor, așa cum 55 de rochii așa și așa sunt mai puține decât 5 spectaculoase și un șampon excelent, pe care-l folosești până la ultima picătură, te ajută mai mult ca 5 ce stau degeaba pe marginea căzii.

4 Comments

 • Reply Anda January 30, 2019 at 10:28 am

  Folosesc pasta de dinți Le Bon. Este minunată; ai un mic șoc când dai 100 de lei pe un tub de pastă de dinți, dar împărțit la o lună să zicem (cam cât îi ajung unei persoane 75 de ml) nu este mult deloc. Ce variantă de deodorant AN ai cumpărat?

 • Reply Doinita February 11, 2019 at 4:18 pm

  Multumesc pentru articol, recunosc ca ma tineam departe de acest magazin si care m-ai facut sa intru, mai ales ca stiam de la tine de Aesop pe care tot doresc sa le incerc.

  • Reply Aveți și pe roz February 11, 2019 at 4:22 pm

   Mă bucur, să-mi spui ce ți-ai luat și cum ți-au plăcut.

  Leave a Reply

  *