Magazine și site-uri .ro unde am găsit vaze și ghivece frumoase

March 24, 2021

Îmi place să adun lucruri frumoase și să #DauMaiDeparte ce descopăr. M-am gândit că un mănunchi cu ghivece și vaze ar fi de ajutor, mai ales că anul din urmă ne-a adus mai aproape de case.

Sunt din magazine de la noi, fie ele online sau ba – poate acest fapt îți ușurează decizia. Obiectele sunt din sticlă, metal, ceramică sau teracotă – încerc să evit plasticul, când pot. Și acum este una dintre ocazii. Fotografiile sunt alese de către mine de pe site-urile magazinelor respective (unele au și magazin fizic) – am făcut o selecție ce sper să fie și pe placul tău. Sau dacă nu, măcar să te facă să descoperi alte locuri unde ai putea căuta ceva care să ți se potrivească.

THE EDIT

Am mai povestit despre ei în planșele #AranjateDeLiana de pe Instagram și în articolul despre produse și companii descoperite în 2020 ce îmi vor aduce bucurie și în 2021 în care scriam despre OYOY – brandul nordic care poate fi găsit și pe site-ul theedit.ro alături de alte obiecte minimaliste pentru casă ce ne fac viața un pic mai frumoasă.

Nu sunt chiar ieftine, dar obiectele făcute cu grijă costă. În plus, sunt teribil de apetisante și mie chiar îmi fac ziua mai bună. Și cum tot spun: lucrurile frumoase nu ne fac doar mai fericiți, ci și mai sănătoși… așa că, ce e mai important decât a avea grijă de sănătate, nu? :)

ghivece si vaze the edit

Fotografii via theedit.ro aranjate de mine în acest colaj.

IKEA

Cred că nu mai are nenoie de vreo prezentare: aici găsești ghivece și vaze frumoase, la prețuri bune. Mie îmi place tare că multe dintre ele pot fi distribuite în mai multe roluri: o vază poate fi recipient pentru flori, carafă de apă sau suport pentru tacâmuri și ustensile de bucătărie, o găleată poate fi și ghiveci, coș de hârtii, “raft” de ținut prosoape sau se poate transforma chiar într-o chiuvetă. Nu doar obiectele IKEA pot avea astfel de roluri multiple, dar filosofia lor de a crea obiecte frumoase și funcționale cu un buget prietenos le ajută.

Deloc de neglijat sunt capetele de colecții sau zona “Așa cum sunt” – une poți găsi articole bune la prețuri fantastice.

ghivece si vaze IKEA

Fotografii via IKEA.com/ro aranjate de mine în acest colaj.

INTRO

Un magazin șic de pe strada Roma, plin de inspirație și de obiecte ce ne fac mai sănătoși :) Vitra, HAY sau Muuto sunt doar câteva dintre brandurile care-mi plac de aici.

ghivece si vaze intro bucuresti

Fotografii via introdesign.ro aranjate de mine în acest colaj.

HORNBACH

E locul cu cel mai bun raport calitate-preț la ghivece, mai ales la cele mai mari (IKEA mi se pare că mai degrabă un loc potrivit pentru cele de cameră). Am văzut multe ghivece simple și frumoase din ciment sau teracotă la prețuri foarte bune. Mai jos, o selecție dintre favorite:

ghivece si vaze hornbach

Imagini de pe site-ul HORNBACH.

THE HOME

Mobilă și decorațiuni care-ți transformă casa. Au și showroom în București, unde poți primi sfaturi și consiliere, dar și magazin online prin care te poți plimba în voie și alege pe îndelete. Poate te ajută și selecția mea de vaze & ghivece:

ghivece si vaze the home

Am luat fotografiile de pe thehome.ro.

Și câteva de la mine: din casă sau din curte

Pe unele dintre ele le-ai zărit în colajele de mai sus – îmi place să recomand ce iubesc și folosesc.

vaze si ghivece preferate, de acasa

În afară de cele 5 locuri de mai sus, am mai văzut ghivece frumoase la florăria Tria’s (o prietenă mi-a spus că în magazinele mai mari sunt chiar aranjate pe culori), pe OLX (unde poți găsi o gamă variată de la ghivece simple de teracotă la piese valoroase, cu istorie), prin diverse sere sau în magazine second hand care au și obiecte pentru casă sau care sunt chiar specializate în așa ceva, de exemplu Monda Home. Și deși nu-s adepta obiectelor fabricate pe bandă rulantă, la JYSK sau H&M poți găsi piese frumoase și destul de bune. Totuși, recomand consumul lor în doze mici. Cred că mai puțin și mai bun se poate aplica și la obiectele pentru casă și ar fi fantastic ca prin alegerile noastre să susținem, cât de des putem, magazine sau designeri care merită cu adevărat. Și apoi, un mix cu adevărat unic și care vorbește despre noi se poate realiza din combinații din mai multe locuri: piese de referință ale unor designeri, obiecte din IKEA sau alt magazin pentru toată lumea, lucruri găsite în talcioc sau moștenite de la bunica și accente actuale ale unor artiști sau desingeri de nișă. E un principiu pe care eu îl aplic și în ceea ce privește combinațiile vestimetare – poate te inspiră și pe tine.

În multe dintre locurile de mai sus poți găsi și plante sau flori, dar despre ele am povestit în alte episoade și voi mai povesti în cele viitoare. Dacă ai și alte idei și locuri unde ai văzut sau de unde ai cumpărat ghivece sau vaze de flori la care te uiți cu drag, lasă-le în comentarii – sigur vor face pe cineva fericit.

4 Comments

 • Reply Mirela March 30, 2021 at 10:11 am

  Cele de la INTRO sunt foarte frumoase…

 • Reply Imperma April 13, 2021 at 10:40 am

  Cele de la The Edit imi par ceva mai speciale,parca au ceva diferit, sunt superbe! Multumesc frumos!

  • Reply Aveți și pe roz April 28, 2021 at 6:49 pm

   Mă bucur că te-am ajutat să descoperi ceva pe placul tău.

  Leave a Reply

  *