Produse și companii descoperite în 2020 ce îmi vor aduce bucurie și în 2021

February 1, 2021

Fotografiile sunt fie realizate de mine, chiar cu obiectele respective, fie luate de pe Instagramul sau de pe site-ul brandurilor cu pricina – în cazul în care nu am avut imagini relevante sau nu am ajuns încă să pozez obiectele. Vei regăsi link către surse, firește.

LUMÂNĂRILE MO – CANDLES AND MORE

Fabricate manual, în România, din ceară de albine sau din soia. Au fost și pe lista mea de cadouri de Crăciun făurite, cu drag, în România. Pentru comenzi îi poți scrie Monicăi, pe Instagram.

lumanari din ceara de albine

Foto deersphotography.com.

PRODUSELE OYOY

OYOY este o companie daneză ce face lucruri pentru casă și cei ai casei. Frumoase, simple, funcționale, moderne. Câteva dintre ele, cum sunt și piesele din seria Inka din foto, se găsesc și pe site-ul theedit.ro, dacă preferi să comanzi de la noi. Iar pe Instagramul meu am o planșă de tipul #AranjateDeLiana cu ce am eu de la The EDIT.

vesela minimalista

Foto via oyoylivingdesign.com.

COSMETICELE TYPOLOGY

Typology este brand de un franțuzesc nou: ambalaje minimaliste, formule simple, produse vegane, netestate pe animale, cu ambalaje din materiale reciclate, design ergonomic ce permite eficientizarea spațiului și a resurselor, iar produsele se găsesc doar online reușind astfel să ofere calitate la prețuri bune. Apropo, au și parfumuri.

Eu îi descoperisem mai demult, îi pierdusem în hăul listelor cu tot felul de bunătăți, așa că îi mulțumesc Roxanei că mi-a reamintit de ei :)

typology cosmetice curate

Foto global.typology.com.

CIOCOLATA VENCHI

Ciocolată bună sub formă de tablete, bomboane, cremă tartinabilă, pudră de cacao ce se transformă apoi în ciocolată. Online, în Mega Image Concept Store Băneasa sau în Cioccogelateria Venchi din București, unde, firește, poți savura și un gelato.

ciocolata venchi

Foto de pe Instagramul meu, instagram.com/avetisiperoz.

PRODUSELE VEGANE FILGUD

Lapte de migdale, iaurt sau produse tartinabile din caju, pastă de amarant – bunătăți vegane, sănătoase, fabricate în România. Sunt la Mega Image Concept Store Băneasa sau Dacia sau le poți comanda via site-urile Rawdia sau GoVeggie.

produse vegane filgud

Foto e tot a mea :)

ÎNTREPRINDEREA OPTICĂ ROMÂNĂ

Adică IOR. Unde îți poți face lentile fantastice din punct de vedere preț, calitate, seriozitate, ba chiar și viteză.

Au și rame, dar nu prea le-am acordat atenție deoarece acum aveam nevoie doar de lentile. Societatea fost înființată în 1936, iar aici s-au realizat, de-a lungul timpului, diverse feluri de aparatură opto-mecanică: pentru armată, lentile de ochelari, primul microscop didactic, primul aparat foto, aparatură pentru cinematografie, unituri dentare, microscoape. Eu am optat pentru lentile de sticlă și-s foarte mulțumită. Le-am pus pe ramele retro de sus, celelalte 2 perechi de ochelari sunt cu mine de ceva ani și-s încă în regulă.

Și dacă tot vorbim de ochelari, tot o descoperire a anului trecut este Lunet – un mic brand local unde poți găsi rame de ochelari care pot primi, tot cu ajutorul celor de la Lunet, lentile de vedere sau de soare. O să mai povestesc despre ei.

unde imi pun lentile de ochelari

Foto de pe Instagramul meu, instagram.com/avetisiperoz.

PRODUSE DE CURĂȚARE VEGANE ȘI NETESTATE PE ANIMALE

Sunt o preocupare mai veche și am început să folosesc astfel de produse de ceva vreme, dar anul trecut am descoperit alternative magazine, site-uri și companii, iar acum folosesc aproape exclusiv doar astfel de produse. Las un link către un articol cu mai multe opțiuni de produse de curățare verzi și-ți recomand și categoria ECO de pe blog și pagina de Instagram Alege Sustenabil, un alt loc unde așez astfel de descoperiri. Sunt doar niște sugestii, fiecare alege ce produse i se potrivesc mai bine casei, convingerilor și buzunarului, dar poate drumurile mele te vor ajuta să le găsești mai ușor pe cele potrivite ție.

detergenti vegani

Foto a mea, via instagram.com/alegesustenabil.

MANUAL

Mădălina Andronic și Paula Rusu au o pagină de FB numită Manual pe care adună tot felul de proceduri utile menite să fluidizeze relația dintre ilustratori și clienți. Chiar e un demers util, de folos nu doar lor, ci freelancerilor, creatorilor de conținut, bloggerilor, fotografilor. Bravo, fetelor! Chiar m-am bucurat să văd o astfel de inițiativă.

manual pentru ilustratori

Foto via facebook.com/manualdelucrumanual.

PLANTELE DE APARTAMENT

Ce cred că au făcut multora viața mai frumoasă, în ultimele luni. Eu am găsit plante care mi-au plăcut în magazinul HORNBACH, la florăria Tria’s și pe site-ul Plantropic. Mai poți face schimb cu prietenii pasionați e treaba asta sau cu cei din grupurile de plante. Iar dacă mai ai alte idei, sunt binevenite.

plante de apartament

Imaginea este de pe instagram.com/plantropicstore.

Au mai fost alături de mine și alte obiecte cu rol de cameleon al dispoziției: site-urile muzeelor, ghidurile de călătorie, cărțile din bibilotecă, oja roșie – dar ele sunt cu mine de mulți ani :)

Sper că ai găsit idei care să te ajute să așezi un stop de roz peste prea griul din ultima perioadă. Eu voi continua să #DauMaiDeparte ce descopăr și m-aș bucura să-mi spui și ce obiecte, branduri sau descoperiri au fost alături de tine anul trecut.

2 Comments

  • Reply Florenta March 10, 2021 at 2:10 pm

    Eu de la tine am aflat de Filgud si de lumanari eMO asa ca multumesc.

  • Leave a Reply

    *