27 de cadre roz din Viena, câteva gânduri despre bugetul de vacanță și o întrebare

September 5, 2021

Acesta este un prim material despre recenta călătorie vieneză. Și cum data trecută am avut un episod cu imagini alb-roșu din Viena, am zis că, de data aceasta, ar fi interesante niște fotografii alb-negru-roz. Ele surprind Viena care-mi place, pe care o caut în vizitele mele: momente din diverse epoci ce țâșnesc de la locul lor așezând în fața mea un puzzle aparent fără sens – pe care a trebuit să-l îmblânzesc o vreme pentru a ajunge a-l descifra și iubi.

cladire roz din viena

calatorie in viena

vacanta la viena

la pas prin viena

magazine in viena

viena roz

pe strazi in viena

hoinarind pe strazi in viena

city break vienna

aida vienna

aveti si pe roz prin viena

la cafea in viena

la plimbare prin viena

mak vienna

o plimbare prin viena

mumok muzee viena

prin viena

prin magazine in viena

roz in viena

shopping in vienna

street art vienna

vacanta in viena

viziteaza viena

viena in roz

Și pentru că aminteam de diverse epoci, iată un gând din diversele mele “epoci” de vacanță: în primele mele călătorii în străinătate cumpăram, în euforia momentului și călăuzită de scuza că la noi nu ajunseseră toate acele branduri de-mi furau ochii și inima, multe lucruri de care nu aveam neapărat nevoie. Anii au trecut, am văzut și revăzut orașe și magazine, mi-am inventat propriile filosofii de vizitat și cumpărat, așa că de ceva vreme mi-am propus să aleg din vacanțe o singură piesă vestimentară (eventual una principală și 2-3 secundare – tricouri, cercei etc.). În felul acesta nici nu pierd vremea prin magazine, nici nu cumpăr ceva ce nu voi purta și pot investi în acel obiect bine ales suma pe care aș fi risipit-o pe mai multe articole luate la impuls. Același pricipiul îl aplic și când vine vorba de obiectivele călătoriei: nu mai doresc demult să bifez listele sau obiectivele altora, îmi fixez un scop principal și mă concentrez asupra lui. Data aceasta a fost Vienna Biennale, voi povesti curând despre eveniment, cadrele roz sunt un intermezzo. Pauzele au și ele rolul lor.

Din aceasta călătorie am ales sandalele de mai jos (plus 2 reviste, o ojă și o foarfecă pentru plante – pe acestea le poți vedea pe Instagram).

aveti si pe roz in viena

Pentru a te ajuta să faci aceste investiții poți jongla cu sumele pe care le aloci diverselor activități, mixându-le ca într-o ținută ce combină piese costisitoare cu unele în care nu ai investit sume mari, dar care îți aduc aceeași bucurie și care completează minunat ansamblul. Iată niște sugestii:

poți cheltui mai mult pentru anumite aspecte care-ți oferă confort pentru trup & minte: hotel, muzee, un spectacol, o cină într-un restaurant renumit + acel obiect vestimentar;
te poți bucura de mici lucruri ce nu costă mult, dar te încântă mult: o cafea, o înghețată, o expoziție;
în Viena poți face și o mulțime de lucruri fără să te coste nimic: te poți plimba printr-un parc (Burggarten, Stadtpark sau grădinile Schönbrunn – care se pot vedea fără a fi nevoie să plătești vreo taxă, aceasta este doar pentru palat), poți admira noile clădiri ale orașului (campusul Universităţii de Studii Economice realizat de biroul de arhitectură Zaha Hadid este favoritul meu), în prima duminică din lună anumite muzee sunt gratuite, poți merge în piața Naschmarkt (sâmbătă are loc aici și un târg de vechituri), poți vizita orașul cu bicicleta (prima oră e gratuită), poți face fotografii pe străzi sau hoinări prin oraș pentru a găsi obiecte roz :).

Voi reveni cu un articol despre 3 hoteluri din Viena în care am stat în ultimii ani și care mi-au foarte plăcut și, bineînțeles, cu cel despre bienală – care a avut și o tentă eco, Vienna Biennale for Change 2021. PLANET LOVE. Climate Care in the Digital Age fiind numele complet al evenimentului (care se desfășoară până pe 3 octombrie, deci mai ai timp să-l vezi – sper să-ți ofer și eu niște motive).

M-aș bucura să-mi spui cum îți faci tu planul de vacanță, mai ales în ceea ce privește călătoriile urbane: ai un obiectiv precis sau te lași purtată de impuls?

Am mai așezat idei despre Viena și aici:

în materialul despre 5 muzee vieneze pe care le-am vizitat acum 3 ani;
– în articolele despre magazine care mi-au plăcut: aici partea 1 și aici partea a 2-a;
în caruselul de pe Instagram cu impresii de la Vienna Biennale;
– în comentariile acestui post de pe Instagram unde sunt idei de la voi despre locuri preferate din Viena;
– mai poți răsfoi categoria Călătorii sau pagina de Instagram @avetisiperoz.

No Comments

Leave a Reply

*