Magazine vieneze pe placul meu – partea a 2-a

October 21, 2019

Am împărțit magazinele preferate vieneze în 2 părți, să fie mai ușor de urmărit & reținut. Prima parte este deja pe blog, azi urmează episodul 2.

1. LUV THE SHOP

Este un magazin ce adună mai multe branduri nordice, mie mi-au plăcut tare câteva pulovere & sacoșe + fațada magazinului. Dar anunț cu mândrie că nu mi-am luat nimic din această excursie vieneză. Am cumpărat 2 lucruri de la Londra, unde am plecat direct de la Viena, a fost o călătorie 2 în 1 în care mi-am dorit să văd câteva show-uri de la Vienna Fashion Week, să admir ceva instalații din cadrul London Design Festival, să vizitez ceva magazine, mai mult cu rol de inspirație și să stau la povești cu niște prietene. Vor urma relatări și despre aceste părți ale călătoriei.

luv the shop vienna

ce magazine mi-au placut in viena

magazine viena sacosa impletita

Adresă: Taborstraße 24 și Gumpendorferstrasse 24.

2. VIU

Magazin cu rame fantastice de ochelari – de vedere și de soare. Eu am descoperit 2 magazine, unul lângă catedrala Sfântu Ștefan, exact lângă magazinul Aesop (despre care am povestit în episodul 1 cu magazine vieneze preferate) și unul într-o zonă cu multe magazine pe gustul meu, Neubaugasse, unde împarte spațiul cu încă un magazin de pus pe listă, WE BANDITS, un mix interesant de branduri nordice și coreene.

magazin viu viena cool glasses shop vienna
ochelari magazin viu viu vienna

Adresa: Bauernmarkt 2A și Neubaugasse 36.

3. QWSTION

Tot un fel de magazin concept store, mie îmi plec teribil astfel de locuri, cu reviste, genți, haine și cosmetice ce a fost creat cu gândul de a oferi produse sustenabile & arătoase ce-ți permit să ai un stil relaxat, dar care inspiră profesionalism și seriozitate -potrivite și atunci când mergi cu bicicleta către birou și când ai o întâlnire mai serioasă. #DauMaiDeparte câteva lucruri care mi-au plăcut teribil: gențile din frunze de banan, cosmeticele VIU care-s fabricate în Austria, selecția de reviste și de albume (Northen Comfort e chiar acum pe lista de citit, dar o am de la noi, de pe site-ul libris.ro, unde găsești și ghiduri Monocle pentru diverse orașe, chiar urmează să-i fac un colaj pentru Instagram, zilele acestea).

got a question shopping vienna
magazine care mi-au placut in viena reviste de dat mai departe
cosmetice vielo produse cosmetice vielo
moda sustenabila rucsac materiale sustenabile

Adresă: Zieglergasse 38.

4. URBAN OUTFITTERS

Alt magazin multibrandce are deja o istorie în spate (a fost fondat în 1970), pe care-l poți vizita în multe alte orașe ale lumii. Găsești la ei nu doar diverse branduri (Levi’s, adidas, UGG, ) ci și diverse (haine, pantofi, cărți, plante, produse de decor, cosmetice). E bun pentru și pentru inspirație sau idei de cadouri. Eu am găsit deseori la ei tot felul de oje interesante, cărți, mici obiecte haioase sau bijuterii.

urban outfitters vienna unde merg la shopping in viena

books at urban outfitters

home decor at urban outfitters fjallraven at urban outfitters

plants at urban outfitters

Adresă: Mariahilfer Strasse 38.

5. MAGAZINUL MUZEULUI MAK

Sunt o fană înfocată a acestor magazine, chiar am avut mai multe articole despre ele (poate dorești să-l recitești pe cel despre cadouri pe care le poți găsi în magazinele muzeelor), așa că după ce în partea 1 am amintit despre magazinul muzeului MUMOK, închei lista recomandărilor vieneze cu un loc neapărat de văzut în Viena, muzeul MAK. Ai aici expoziții permanente interesante despre artele aplicate, dar și fenomenale expoziții de artă contemporană (aș recomand să verifici ce expoziții temporare interesante au loc în perioada în care vizitezi orașul), MAK Design Lab este și el de neratat, iar restaurantul și magazinul muzeului sunt, de asemenea, de pus pe listă. Pun niște fotografii realizate data trecută când am vizitat Viena, când am ales să vizitez 5 muzee vieneze, de data aceasta nu am făcut fotografii aici. Chiar încerc să văd cât mai mult orașul prin ochii mei, nu prin lentila aparatului sau a telefonului. Chiar mă gândeam că mi-ar plăcea să prezint un oraș fără fotografii, poate după viitoarea călătorie…

suvenir-din-viena

Sper ca cele 7 + 5 magazine vieneze să te fi ajutat să faci ceva descoperiri care să te inspire să vezi Viena din alt unghi și să mă cunoști un pic mai bine. Despre Viena sau alte călătorii austriece mai poți citi aici:

Câteva magazine din Viena pe care doresc să le #DauMaiDeparte – partea 1;
Vacanță austriacă în Linz și Graz. 5 zile, 4 nopți, 2 orașe.
Viena în alb-roșu;
5 muzee și 4 zile în deloc plictisitoarea Viena.

Iar dacă ai alte magazine vieneze pe care dorești să le dai mai departe, le primesc cu bucurie :)

cateva magazine din viena care mi-au placut

No Comments

Leave a Reply

*