Câteva produse IKEA ce mi-au plăcut recent: frumoase, sustenabile, de folosit des & în multe feluri

July 14, 2020

Veioză cu boxă WiFi, o colaborare Sonos x IKEA

Eu am aflat despre ea anul trecut, la Democratic Design Days evenimentul anual unde IKEA își prezintă noutățile și viitoarele colaborări. A fost unul dintre cele mai pe gustul meu evenimente la care am participat, desfășurat chiar în orașul nașterii brandului, Älmhult, ce a și avut ca temă sustenabilitatea. Iar colaborarea cu Sonos a fost una dintre atracții și avea motive să fie așa: Sonos e un cunoscut producător american de sisteme audio ce și-a dorit să ajungă și la publicul IKEA creând niște produse ce îngemănau valorile ambelor branduri: calitate, design, multiple întrebuințări, obiecte ce se integrează ușor în aproape orice spațiu. Veioza cu boxă WiFi face parte din colecția SYMFONISK ce mai include și o poliță cu boxă. Eu am avut surpriza să le primesc de la IKEA și a fost o sincronizare simpatică deoarece chiar urmăream apariția lor. Oricum nu aș fi scris despre ceva ce nu se integra firesc printre preferințele mele, nu o fac niciodată.

Produsele sunt pe alb sau negru și chiar se integrează ușor în aproape orice încăpere. Iată 2 idei de la noi, fotografiate chiar la noi acasă:

– colțul minimalisto-gri:

lampa SYMFONISK cu boxa wifi

– polița cu de toate:
lampa sonos x IKEA

Ne-am jucat realizând și un video, un fel de clip de prezentare pentru această colaborare:

Mai spun că obiectele nu-s doar frumoase, ci și istețe: te ajută să faci economie de spațiu (2 produse într-unul, doar un cablu, design ce se potrivește aproape oricărui spațiu), poți folosi lampa fără a afecta funcționalitatea boxei, poți combina două veioze sau două polițe cu boxă cu un home theater Sonos pentru o experiență de sunet surround, SYMFONISK te ajută să pui muzică în două încăperi, ba chiar poți avea melodii diferite pentru fiecare dintre ele, poți utiliza Apple AirPlay 2 cu SYMFONISK – și mă opresc la acestea, fetele sunt oricum mai atrase de designul unui obiect, iar faptul că produsele din gama SYMFONISK sunt și performante e un bonus ce face alegerea mai simplă. Iar prețul nu nici el de deloc de ignorat, când vine vorba de plusuri, Sonos are produse de calitate, iar prin colaborarea cu IKEA au dorit să ofere unui public mai larg acces la ele. Eu le-am primit, așa cum am precizat, dar lampa era oricum pe lista noastră de cumpărături.

Urmează alte câteva obiecte ce ne-au plăcut tare, cumpărate recent din IKEA și fotografiate tot de către noi, acasă.

Rucsac din ratan & metraj de vară

Rucsacul face parte din colecția SOLBLEKT inspirată din filmele lui Wes Anderson, unde sunt multe piese tare frumoase, iar metrajul este din colecția SOMMAR 2020 – și poate fi de folos la multe: la confecționarea unui cearceaf de plajă, a perdelelor, a fețelor de pernă, a unui paravan sau chiar pentru a-ți face o rochie – și acestea sunt doar niște exemple, firește. Termosul e tot IKEA, dar are ceva ani, nu l-am mai găsit pe site.

rucsac ratan SOLBLEKT

Set paie din inox cu perie de curățare

Am mai văzut la IKEA și alte paie refolosibile: din hârtie, bambus, palmier, mă bucură să văd din ce în ce mai multe astfel de opțiuni, ar trebui să evităm cât de des putem plasticul de unică folosință.

paie de inox IKEA

paie refolosibile

Panou perforat pentru organizat obiectele

În birou, baie, cămară, garaj, atelierul de lucru – depinde de preferințe, de stilul tău și al casei tale. Au mai multe dimensiuni și există și tot felul de accesorii la ele, deși ai putea improviza și tu diverse sisteme de prindere. Le găsești în gama SKÅDIS.

panou perforat pentru birou de la IKEA

Set de borsete-cutii

Sunt 3, din poliester reciclat în proporție de 90%, de foarte folos pentru a ține și a organiza cam orice: obiectele din geantă sau rucsac, minitrusa de prim-ajutor, creioanele și pixurile, produsele de frumusețe, obiectele refolosibile de luat cu tine.

3 gentute IKEA

organizatoare obiecte de la IKEA

Și încă 2+1 obiecte luate mai de mult din IKEA, dar care ne-au fost tare de ajutor și pe care le folosim zi de zi.

Set plase din bumbac

Sunt 2 la set, una mai mică și una mai mare. Le poți lua la piață, poți păstra în ele diverse obiecte din baie, depozita fructele sau legumele, aduna laolaltă șosetele sau jucăriile, ba chiar pot fi un fel de suport pentru ghivecele mai mari, ajutându-le să le agăți în bucătărie, balcon sau grădină.

set plase refolosibile din bumbac

Pernă mare pentru prieteni

Noi o numim Frunza, datorită cusăturilor nervuri, și a fost luată pentru Stug. Acum o împarte cu Katia și este patul mic de lângă patul mare. E frumoasă, simplu de întreținut (husa se scoate și se spală la mașină), se poate depozita vertical, în spalele unui dulap sau a unei canapele, se poate strecura sub pat sau într-o debara și scoate doar la nevoie, dar și ține mereu “la datorie”.

În prima fotografie e Stug, în prima zi a Frunzei la noi acasă, acum vreo 2 ani, în a doua Stug și Katia, acum vreo 2 luni.

stug pe puf de la IKEA

stug si katia pe perna

Sper că te-am inspirat și ajutat să cauți obiecte potrivite ție și casei tale, de folosit multă vreme și care nu doar arată bine, dar sunt și de ajutor. Și mi-ar plăcea să-mi spui dacă ai ceva obiecte dragi IKEA de dat mai departe.

Îmi mai așez gândurile și descoperirile și pe Instagram:

avetisiperoz
#IepuriiNuAuNevoieDeRimel
Alege Sustenabil

4 Comments

  • Reply Florenta July 15, 2020 at 1:13 pm

    Splendide alegeri, se vede ca ai ochiul format pentru frumos. Rucsacul si materialul mi-au placut in mod special.

  • Reply Luiza August 15, 2020 at 3:27 pm

    So biutiful!!!! Rucsacul si veioza sunt superbe:-)

  • Leave a Reply

    *