Cannelloni în straie de decembrie

December 17, 2018

Nu putea să treacă #InspirațiePentruDecembrie fără o rețetă de sărbătoare. Dacă în anii trecuți am avut camembert la cuptor, pizza în formă de brad sau plăcintă cu mere și vin fiert, acum m-am gândit la cannelloni decorați în alb, verde și roșu.

Ce ingrediente am folosit?

ingrediente cannelloni

Brânza și pastele mi-au fost trimise în dar de către Penny Market, sunt din gama lor premium: Selection. Eu am un supermarket Penny în apropiere, pe care-l vizitez destul de des, și știam de gama aceasta, pesto-ul cu trufe și cutia cu biscuiți asortați sunt pe lista mea viitoare de cumpărături. Biscuiții chiar ar merge de minune într-un aranjament de pe Instagram.

În ceea ce privește alimentele, eu fac un mix de alegeri între lucruri luate de la țărani, din băcănii sau de la mici fermieri, din supermarket-uri sau chiar din curtea noastră. Îmi place să descopăr chestii și în supermarket, mai ales prin gamele mai fandosite. Ele merg și pentru un cadou grăbit sau pentru a completa un dar, tot povesteam despre ambalat cadouri cu ajutorul bomboanelor. În plus, de multe ori m-au scos din încurcătură când aveam mult de lucru și voiam să gătesc rapid ceva sau să iau o mică gustare. A, recomand și curmalele grase, tot din gama Selection, sunt delicioase.

Să începem!

Am pus pastele la fiert, dar nu le-am lăsat să fiarbă de tot. Între timp, am spălat roșiile și am pus la călit, în puțin unt, niște usturoi. Am pus spanacul, am amestecat câteva minute și am început să prepar umplutura verde.

cannelloni de craciun

cannelloni

Am amestecat spanacul cu mărarul, pătrunjelul și cu brânza ricotta. Am adăugat un pic de sare, de piper și de ardei iute tăiat mărunt, a mai rămas ceva din producția din curte. Conținutul a fost pus într-o pungă căreia i-am tăiat vârful pentru a o transforma într-un fel de pâlnie.

cannelloni cu spanac si ricotta

Un șir verde, unul roșu

Un rând de canelloni a fost umplut cu spanac și ricotta, altul cu roșii și următorul cu praz. Roșiile și prazul erau crude, m-am gândit că așa ar fi mai ușor de pus în cilindrul pastei, dar cred că și ele pot fi călite un pic înainte.

cannelloni cu ricotta si spanac

Am ras cașcaval deasupra și am băgat tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

retete aveti si pe roz

Apoi am mai nins un strat de brânză, am mai lăsat 5 minute… și gata!

Cannelloni de Crăciun!

cannelonni acasa

Eu am ornat cu smântână, dar poate fi și ricotta sau alt tip de brânză. Sau le poți lăsa fără sos și accesorii, de ce nu?

mancare de sarbatori

inspiratie pentru decembrie

Mâine, un alt episod din #InspirațiePentruDecembrie. Mi-ar plăcea să mai găsesc timp și energie pentru încă un articol cu mâncare, mă gândeam la o reinterpretare a meniului de Crăciun din copilărie. Dacă mă încumet fac și lapte de pasăre, deși nu era neapărat ceva de Crăciun, dar e ceva legat de acasă, de bunica și de noi toți adunați în jurul mesei.

Tu ai ceva de pregătești, cu drag, de Sărbători? Sau poate ceva ce îți dorești să încerci acum? Eu recunosc că e prima dată când fac paste cannelloni și nu știu dacă mă încumetam dacă nu le primeam. Mereu mi-a fost așa… un pic teamă de ele. Poate data viitoare îmi ies și mai și, cred că trebuia să le umplu mai mult. Dacă ai vreun sfat/ rețetă/gând despre asta e binevenit. Doar aici dăm mai departe, nu?

2 Comments

  • Reply Miruna December 18, 2018 at 2:26 pm

    Minunat arata. Iti fur ideea, sa stii :)

  • Leave a Reply

    *