3 hoteluri din Viena la care am stat, mi-au plăcut și pe care doresc să le #DauMaiDeparte

November 9, 2021

Două sunt de 4 stele și unul de 5, toate în zona hipster-glam-urban-relaxat, dar cu miez și sens. Mie nu mi se potrivesc cele serioase, clasice și aurite, așa că dacă tu le preferi, poate de data acesta nu ne potrivim în preferințe și nu mă supăr dacă nu citești articolul :)

Hotel Daniel

Se află în zona Palatului Belvedere, fiind cel mai departe de centru dintre cele 3 (deși depinde și ce dorești să vizitezi sau ce consideri a fi centrul Vienei – de exemplu, Catedrala Sfântul Ștefan și Cartierul Muzeelor se află la vreun kilometru și jumătăte distanță unul de de celălalt, ambele fiind în centru :) Dar de la hotel ajungi ușor în orice zonă (Gara Centrală este și ea aproape), așa că eu nu consider localizarea sa a fi un impediment.

hotel daniel vienna

Moto-ul hotelului este urban stay-smart luxury, unul foarte potrivit lui. Și mie. Mi-a plăcut cam tot: faptul că Daniel dă o viață nouă unei clădiri din anii ’60, îmbinând rigoarea seducătoare a acelor ani cu exuberanța minimalistă de azi, restaurantul Daniel Bakery (care este un loc unde poți veni la brunch sau la cină sau chiar dacă nu ești oaspetele hotelului și nu vei regreta alegerea, tot ce am încercat de aici a fost delicios), barca artistului Erwin Wurm, aflată la etajul 8 al clădirii, care pare o balerină pe poante gata să facă un salt spectaculos pentru a-ți atrage atenția asupra clădirii și a te invita înăuntru, micul magazin din spatele recepției unde poți găsi reviste, cosmetice sau cadouri și rulota din curtea hotelului, unde te poți și caza, aceasta funcționând ca o extensie a hotelului.

Las mai jos câteva fotografii făcute de mine sau de Sorin la Hotel Daniel.

hotel daniel viena

unde stau in viena

idei de calatorie aveti si pe roz

hoteluri in viena

recomandari de hoteluri in viena

hotel daniel shop

restaurant hotel daniel viena

daniel bakery

daniel bakery vienna

daniel bakery in viena

Poți alege dintre diferitele camerele: Smart, Panorama, Hammock (da, are un hamac în cameră), Belvedere sau Trailer (rulota despre care aminteam mai sus).

room daniel hotel vienna

unde am stat la viena

camera hotel daniel viena

Plusuri: cum ziceam, mi-a plăcut cam tot aici. A, am uitat să spun că poți închiria o Vespa de la recepție :)

Minusuri: singurul dezavantaj poate fi localizarea – care deși nu e foarte deranjantă poate deveni dacă stai foarte puține zile sau dacă mergi într-o perioadă mai friguroasă când poate preferi să ai drumuri cât mai scurte (și atunci poate cântări în luarea deciziei). Dar ai aproape Palatul Belvedere, Muzeul de Istorie Militară și Wien Hauptbahnhof.

PS un alt hotel Daniel se găsește în Graz, chiar lângă Gara Centrală. Poți afla mai multe despre cele câteva zile petrecute de noi în Graz și Linz în acest landing page despre Vacanță austriacă în Linz și Graz. 5 zile, 4 nopți, 2 orașe.

Hotel Grand Ferdinand

Este fratele lui Daniel, făcând parte tot din familia Weitzer, un nume de renume în istoria hotelieră austriacă. Amprenta lui Florian Weitzer se simte și aici, dar îmi place teribil că fiecare dintre hotelurile sau restaurantele sale au, pe lângă aerul de familie, și ceva distinctiv, ca în oricare altă famililie. Dacă Daniel era smart luxury, Grand Ferdinand este blessed with beauty.

grand ferdinand viena

Asta s-a dorit la Grand Ferdinand: să te facă să guști din frumusețea și fastul Vienei ca dintr-un fel de mâncare sofisticat, dar lejer. Candelabrele gradioase, șampania fină, bucătăria vieneză se întâlnesc cu elementele moderne într-un boutique design hotel de 5 stele plin de farmec și personalitate în care te simți la fel de bine și de-al casei și în rochie de seară și în tricou și blugi.

grand ferdinand hotel vinena

grand ferdinand intrare

Micul-dejun se ia pe tereasa hotelului aflată la etajul 8, unde se află și o mică piscină, care-ți oferă un fel de avanpremieră a orașului pe care tocmai urmează să-l vizitezi. Iar faptul că este pe Ringstraße nu face decât să adauge valoare lucrurilor.

grand ferdinand vedere de pe terasa

grand ferdinand viena restaurant mic-dejun

terasa grand ferdinand

piscina grand ferdinand viena

Și aici ai de ales între mai multe tipuri de camere, mi-a plăcut tare dorința lor de a face luxul și frumusețea accesibile, hotelul oferind atât camere standard, ba chiar și fermecătoare camere dormitor cu paturi supraetajate cu iz de Orient Express, cât și apartamente grandioase.

camera grand ferdinand viena

grand ferdinand camere

hotel grand ferdinand

detaliu camera hotel grand ferdinand viena

un hotel la care am stat in viena

Minusuri: piscina mică și cam înghesuită, prea aproape de terasa unde se ia și masa și calul de la intrare care mie nu mi-a dat un sentiment foarte bun. Dar e chestie de gust, poate ție ți se va părea că adaugă farmec.

PS În curând vei regăsi Hotelul Grand Ferdinand și la New York și Londra.

25hours Hotel

Se află chiar lângă Cartierul Muzeelor, iar deviza sa este: we are all mad here.

25hours hotel vienna

Și au dreptate: e o harababură organizată în acest loc care toate piesele se îmbină armonios, până la urmă: la intrare te întâmpină un perete plin cu aparate foto, spațiile comune, magazinul de lângă recepție și restaurantul sunt decorate urbano-retro-industrial-eclectic (în restaurant, apa era adusă în sticle de lapte românești din perioada anilor ’80, chiar am povestit cu chelnerița despre asta traducându-i ce înseamnă “A se clăti după golire”), vei găsi la tot pasul obiecte aduse din diverse epoci ce rostogolesc povești, compunând un întreg spectacol, iar fiecare cameră are pe un perete un wallpaper cu o scenă din lumea circului.

25hours hotel viena

design 25hours hotel

hotel de 4 stele in viena

camera 25h hotel viena

hotel districtul 7 viena

interior design 25hours hotel vienna

restaurant 25h hotel viena

25h hotel vienna restaurant

Am acordat buline roșii și pentru Mermaid’s Cave, zona spa de la subsolul hotelului, terasa de la ultimul etaj și Burger De Ville, rulota cu gustări din curte.

25h hotel vienna spa

mermaid's cave spa 25hours hotel vienna

wellness area 25h hotel vienna

terasa 25hours hotel vienna

burger de ville 25h vienna

Îmi plac foarte multe lucruri aici: relaxarea și amabilitarea personalului, zona spa, micul-dejun e fantastic, la fel și curtea, la minusuri aș trece decorul un pic cam prea colorat pentru gustul meu.

PS 25hours este un lanț hotelier, poți sta în aceste hoteluri în multe orașe ale lumii (Berlin, Copenhaga, Paris – sunt doar câteva).

Sper că informațiile de azi să-ți fie utile în plănuirea următoarei excursii vieneze. Mie îmi e greu să decid care e favoritul meu dintre cele 3, chiar mă gândeam unde m-aș caza la următoarea vizită. Poate la un al patrulea :)

Poți găsi în materiale de mai jos alte fotografii, gânduri și idei despre Viena mea:

despre ultima călătorie, de la final de august, despre Vienna Bienalle și alte lucruri pe placul meu, întâlnite în acest episod vienez: o papetărie parcă aranjată de mine, Albertina Modern, o cafenea ce angajeazã bunicuțe… și nu numai;
– despre magazinele vieneze care mi-au plăcut, în 2 episoade, aici partea 1 și aici a 2-a;
– despre Viena în roz și Viena în roșu ;
despre 5 muzee și expozițiile fantastice pe care le-am prins aici, atunci am văzut, la Kunsthistorisches Museum, expoziția Bruegel și cea curatoriată de Wes Anderson, dar și SAGMEISTER & WALSH: Beauty de la MAK și alte expo fantastice din oraș, dar am scris și despre hoteluri, mâncare sau alte mici frivolități;
– mai poți citi și articolul scris recent, pe platforma Oficiului Național de Turism al Austriei în România, Vacanțe în Austria, despre Vienna Biennale și alte iubiri vieneze.

Tu ai de dat mai departe vreun hotel vienez?

4 Comments

 • Reply Anca February 19, 2022 at 9:50 pm

  Buna! Data viitoare poate stai la hotelul BASSENA Wien Messe! :) Cred ca ti-ar placea!

 • Reply Bianca C April 6, 2022 at 4:53 pm

  Mie nu mi-a placut asa tare 25, cam prea multa hipstereala de fatada, Daniel pare mai potrivit o sa-l incerc data viitoare. Multumesc de idei, la inaltime ca de obicei.

  • Reply Aveți și pe roz April 8, 2022 at 6:04 am

   Depinde și în ce stare ești, ce perioadă e, cât de plin e hotelul, ce cameră nimerești – și câte altele. Dar da, parcă și mie-mi place Daniel un pic mai mult. Deși 25hours Hotel e poziționat fantastic, iar mic-dejunul e foarte bun. Eu chiar mi-am propus să merg și la altele din lanț, poate la Berlin sau Copenhaga care sunt pe listă anul acesta.

  Leave a Reply

  *